Pici SPI Flash memóriachipek a Winbond-tól

A Winbond Electronics bemutatta legfrissebb termékeit, amelyek nem mások, mint SPI (Serial Peripheral Interface) Flash memóriachipek. A termékek helytakarékos kivitelben érkeznek és rengeteg területen felhasználhatóak, így nagy jelentőséggel bírnak.

Pici SPI Flash memóriachipek a Winbond-tól

A Winbond Electronics bemutatta legfrissebb termékeit, amelyek nem mások, mint SPI (Serial Peripheral Interface) Flash memóriachipek. A termékek helytakarékos kivitelben érkeznek és rengeteg területen felhasználhatóak.

A nyolctűs SPI Flash memóriachipek napjaink számítógépeiben sok helyen jutnak fontos szerephez. Ilyen memóriachipek tárolják az alaplap, illetve a videokártya BIOS-át, de az egyéb eszközök firmware-jei is ilyen chipeken kapnak helyet, sőt, még a hálózati kártyák Boot Rom-ját is SPI Flash memóriachippel biztosítják a különböző gyártók. A szórakoztatóelektronikai eszközök szegmensében szintén többféle termékben találhatunk SPI Flash memóriachipeket. A frissen bemutatott újdonságok azért különlegesek, mert nyolctűs USON (Ultra-Thin Small-Outline), illetve WLBGA (Wafer-Level-Ball-Grid-Array) tokozással érkeznek, amelyek rendre 20%-kal kisebbek, mint a széles körben használt WSON és SOIC tokozással ellátott megoldások.

A Winbond USON SPI Flash memóriachipjei 6 négyzetmilliméteres felülettel rendelkeznek és 512 Kb-es, 1 Mb-es, 2 Mb-es, 4 Mb-es, valamint 8 Mb-es kiszerelésben lesznek elérhetőek. Az újdonságok esetében kétféle normál feszültség opció áll rendelkezésre (2,5V vagy 3V), de készülnek majd alacsony feszültségű modellek is (1,8V). A WLBGA típusú SPI Flash memóriachipekből 8 Mb-es és 16 Mb-es példányok készülnek, ezek sorrendben 3,4 négyzetmilliméteres, illetve 4,8 milliméteres felülettel bírnak.

Az újdonságok mind 90 nm-es csíkszélességgel készülnek, de a gyártó tervei között már szerepel a fejlettebb, 58 nm-es gyártástechnológia alkalmazása is, amellyel az SPI Flash memóriachipek előállítási költségei csökkenthetőek lesznek. Az új gyártástechnológia várhatóan a chipek méreteire is jótékony hatással lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward