Phenom II X4 975-ös processzort készít az AMD

Az AMD jelenlegi leggyorsabb négymagos processzorának szerepét nem más, mint a Phenom II X4 965 Black Edition tölti be, a termék már nagyjából egy hónapja elérhető a piacon. Az AMD alig, hogy kiadta az újdonságot, már készíti annak utódját is, amely  a Phenom II X4 975-ös típusjelzést viseli majd és természetesen ő fogja betölteni a nem is oly távoli jövőben a zászlóshajó szerepét.

Phenom II X4 975-ös processzort készít az AMD

Az AMD jelenlegi leggyorsabb négymagos processzorának szerepét nem más, mint a Phenom II X4 965 Black Edition tölti be, a termék már nagyjából egy hónapja elérhető a piacon. Úgy néz ki azonban, hogy nem sokáig marad a lista élén, mert már készül az utódja, a Phenom II X4 975.

A Phenom II X4 965-ös modell órajele 3,4 GHz, a Phenom II X4 975 esetében azonban már 200 MHz-cel magasabb, azaz 3,6 GHz-es órajelet alkalmaz a gyártó. Az újdonság a 965-ös processzorhoz hasonlóan igen-igen magas, 140W-os TDP-vel fog rendelkezni, így megvásárlása előtt körültekintően kell majd eljárni, azaz ellenőrizni kell alaplapunk gyártójának hivatalos weboldalán, hogy az aktuális deszkánk képes-e kiszolgálni a processzor hatalmas energia igényét. A tervek szerint a későbbiekben egy új steppinggel rendelkező változat is készülhet a termékből, így a TDP emberibb, 125W-os értékre fog lekúszni.  Hasonlításképpen az Intel új négymagos processzorai, a Lynnfield modellek 95W-os TDP mellett üzemelnek, a Core i7 9xx sorozatú LGA 1366-os Bloomfieldek pedig 130W-os TDP-vel rendelkeznek.

Hogy az új processzor érkezésére mégis mikor számíthatunk? A jelenlegi információk pontos dátummal ugyan nem szolgáltak, de a különböző források információi szerint a friss jövevény valamikor 2010 első felében kerülhet a boltok polcaira. Az AMD addig még számos árcsökkentést eszközöl majd jelenlegi Phenom II-es modelljeinél, hogy azok versenyképesebbé váljanak a Lynfieldekkel, különösen a legkisebb, Core i5-750-es modellel szemben. A Phenom II X4 965 ára egyébként még mindig rendkívül magas: a gyártó 245 dollárért adja a kínálatában található leggyorsabb négymagost.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward