Pénzügyi gondokkal küzd a 38 Studios

A Kingdoms of Amalur fejlesztői nem törlesztették időben az állami hitelt, szerződéseket bontottak.

Pénzügyi gondokkal küzd a 38 Studios

A teljes mizéria pár nappal ezelőtt kezdődött, amikor a Kingdoms of Amalur fejlesztője, a 38 Studios nem tudta kifizetni Rhode Island állam számára a tőlük kapott hitel első törlesztőrészletét. A 38 Studios eredetileg az állam által nyújtott kedvező feltételek miatt létesített bázist ott, Rhode Island pedig kockázatos, de valószínűleg megtérülő befektetésként 75 millió dollár hitelt nyújtott a cég számára.

A támogatás során persze az sem volt utolsó szempont, hogy a baseball-legenda Curt Schilling tulajdonában álló stúdió 380 teljes munkaidős állásban foglalkoztat munkaerőt. Az első pofon azonban akkor érkezett, amikor a május elején lejáró első törlesztőrészletet, 1,25 millió dollárt nem tudta kifizetni a cég az államnak, melynek Economic Development Corporation részlege azonnal vizsgálatot kezdeményezett, és felmérte a stúdió jelenlegi helyzetét. Nem sokkal később érkezett az egyelőre meg nem erősített beszámoló, mely szerint a 38 Studios azonnali leépítésekbe kezdett: felbontották az összes külsős szerződésüket, és nem utalták ki időben az alkalmazottak fizetését sem.

Két napja a 38 Studios beadott ugyan egy csekket, az azonban visszajött, mert nem állt a cég rendelkezésére elég pénz annak fedezésére. Most azonban Chaffee kormányzó azt nyilatkozta, végre sikerült rendezni az 1,25 millió dollárt, ám ezt követően a cégnek privát tőke után kell néznie, többet nem jöhetnek az államhoz "könnyű pénzért." A kormányzó továbbá elmondta, mindig is kockázatos befektetés volt a 38 Studios, de bevállalták, mert a lehetséges haszon túlnőtt a kockázaton. Nyilatkozata szerint továbbra is hisznek Curt Schilling cégében, és nem szeretnék, hogy elbukjon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward