Pénztárcabarát M.2-es SSD-k a BIOStar-tól is

Az M500-as modellek PCI Express 3.0 x2-es csatolófelületet és NVMe 1.2-es protokollt használnak, extraként pedig LED alapú hőmérsékletjelző piktogramot is kaptak.

Pénztárcabarát M.2-es SSD-k a BIOStar-tól is

A tajvani BIOStar ezúttal nem új alaplappal, hanem egy teljesen új SSD sorozattal lepte meg a piacot, amelynek tagjai az M500-as családban kapnak helyet. Mivel költséghatékony M.2 NVMe kártyákról van szó, így a konkurencia által már alkalmazott recept köszön vissza itt is: a csatoló csak PCI Express 3.0 x2-es sebességű, NVMe protokoll terén pedig az 1.2-es változat köszön vissza. A DRAM alapú gyorsítótárról szerencsére nem kell lemondanunk, vagyis ezek a „pénztárcabarát” SSD kártyák nem a rendszermemóriából csippentenek le maguknak operatív tárhelyet.

A BIOStar M500-as SSD kártyái 3D TLC NAND Flash memóriachipekkel rendelkeznek, azt azonban nem árulta el a gyártó, hogy a chipek pontosan mely vállalat SSD vezérlőjéhez kapcsolódnak. Az viszont nem titok, hogy 512 GB-tól felfelé 1700 MB/s-os folyamatos maximális olvasási- és 1100 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére van mód, a véletlenszerű írási és olvasási feladatokat pedig 180 000 IOPS-os és 200 000 IOPS-os maximális teljesítménnyel szolgálják ki az SSD-k. Utóbbi értékek alighanem szintén 512 GB-tól felfelé élnek, ahogy az lenni szokott – ezt viszont a gyártó külön nem részletezte.

Az ismert technikai paraméterektől az alábbi táblázat rántja le a leplet. A jótállással és a strapabírósággal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre adatok.

Galéria megnyitása

A gyémántmintás hűtőbordával ellátott SSD kártyák bevetnek egy érdekes újítást is, ami nem más, mint egy SMD LED alapú hőmérsékletjelző panel. A hűtőborda alatt, az M.2-2280-as kártya végén elhelyeztek egy fényforrást, ami a hőmérő piktogramot megvilágítva tájékoztat az SSD vezérlő aktuális hőmérsékletéről. Az 50 Celsius fok alatti tartományt zöld fény jelzi, míg 50 és 65 Celsius fok között sárga, 65 Celsius fok felett pedig piros fényt láthatunk. A másik sarokban az adatátvitelről árulkodik egy fényforrás: ha ez kéken világít, akkor adathozzáférés történik, ha zölden, akkor pedig a PCI Express csatolón keresztül végez kommunikációt a rendszer.

Galéria megnyitása

A BCH, LDPC ECC és Reed-Solomon RAID védelemmel ellátott SSD kártyák 256-bites AES támogatással és végponttól végpontig terjedő adattitkosítással érkeznek, aktív üzemmódban pedig 2 wattnál is kevesebbet fogyasztanak.

A 128 GB-os, 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os újdonságok rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, listaáruk a fenti táblázatban feltüntetett összegek szerint alakul. Hasonlóan olcsó M.2-es SSD kártyákat már a Toshiba és a Corsair is bemutatott az elmúlt időszakban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward