PCI Express 4.0 x4-es SSD-k a Kingmax-tól

A PX4480-as sorozatban háromféle modell kapott helyet, amelyek hamarosan kereskedelmi forgalomban is megjelennek.

PCI Express 4.0 x4-es SSD-k a Kingmax-tól

Az AMD harmadik generációs RYZEN processzoraival egy időben az X570-es lapkakészlettel ellátott alaplapok is megjelentek tavaly júliusban, a platform egyik érdekesség pedig az volt, hogy elhozta a PCI Express 4.0-s támogatást a klienspiacra. Azóta már olyan videokártyák és SSD-k is rendelkezésre állnak, amelyek képesek kiaknázni a PCI Express 4.0-s szabványban rejlő lehetőségeket, igaz, a megnövekedett adatviteli sávszélességből inkább az SSD-k profitálnak, ugyanis VGA szinten eddig sem bizonyult szák keresztmetszetnek a PCI Express slotok sávszélessége.

Galéria megnyitásaSok más gyártó után most már a Kingmax is előrukkolt saját PCI Express 4.0-s SSD kártyáival, amelyek M.2-2280-as formátumban érkeznek, méghozzá igen karcsú kivitelben, ugyanis a melegedő komponensek felett itt most csak egy vékony hűtőmatricát helyeztek el, nincs masszív hűtőborda, mint a konkurensek termékeinél. A szűkszavú gyártói tájékoztatásból sajnos nem derül ki, hogy az újdonságok pontosan milyen SSD vezérlővel rendelkeznek – talán Phison PS5016-E16-ossal –, NAND Flash lapkákból azonban jó eséllyel 3D TLC NAND Flash alapúakat használnak – utóbbi is csak egy tipp, hiszen a gyártó nem osztott meg ezzel kapcsolatban részleteket.

Az 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os kivitelben érkező meghajtók PCI Express 4.0 x4-es csatolófelületet használnak, folyamatos maximális olvasási és írási tempók terén pedig nagyjából azt tudják, amit a konkurencia: 5000 MB/s-os olvasási- és 4400 MB/s-os írási sebességet.

Persze írás terén az 500 GB-os modell csak 2500 MB/s-ra képes, de ez nem olyan nagy csoda. A véletlenszerű 4K-s olvasási- és írási teljesítmény sorrendben 600 000 és 500 000 IOPS magasságában tetőzik, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

Galéria megnyitása

A PC4480-as SSD kártyák strapabírósága igazodik a konkurensek megoldásaihoz, ám jótállás terén itt már csak 3 évvel találkozunk, pedig a PCI Express 4.0 x4-es modellek között 5 év jótállással rendelkező modellek is vannak. Ez persze nem feltétlenül probléma, amennyiben vonzó árazással kárpótolják a felhasználókat.

A Kingmax PX4480-as sorozata várhatóan hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, arról azonban még nem érkezett információ, pontosan mennyibe kerülnek majd a termékek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap