PC-re jöhet a The Last of Us 2

PC-re jöhet a The Last of Us 2

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Sony a jövőben hajlandó lesz exkluzív játék bizonyos késéssel elhozni PC-re is. Eddig a Horizon: Zero Dawn kapcsán lehet arról hallani, hogy jön a PC-s verzió, most pedig a The Last of Us 2-vel kapcsolatban lehet szinte biztosra venni.

Miért? Nos, a Naughty Dog feladott egy álláshirdetést, amiben kifejezetten a The Last of Us 2 kapcsán keresnek programozót, mégpedig olyat, aki rendkívül jártas a renderelésben, és van tapasztalata a DirectX 12-vel, a Vulkannal, valamint a modern GPU architektúrák sem állnak távol tőle.

Az utóbbi kapcsán az AMD GCN mellett írják az NVIDIA CUDA-t, márpedig az utóbbi egészen biztosan nem kap majd helyet egyetlen új konzolban sem. A követelmények között felmerül még a PC-s és konzolos fejlesztési tapasztalat, illetve szükséges a HLSL/GLSL ismerete is, vagy legalábbis valami ezekhez hasonló modern shader nyelvvel nem árt tisztában lenni.

Ezek alapján arra is lehet következtetni, hogy a The Last of US 2 csak explicit API-kat fog használni PC-n, ami abból a szempontból logikusan is hangzik, hogy a PS4-es változatnál vélhetően bevetnek mindent a programozók, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a hardverből és a konzol saját explicit API-jából, ezeket pedig vélhetően közel lehetetlen lenne visszaportolni DirectX 11-re.

Akárhogy is, a The Last of Us 2 tavasszal jelenik meg PS4-re, és ha még csak most keresnek embert a PC-s verzió rendermotorjának programozásához, akkor valószínűleg még egy jó ideig várhatunk a port megjelenésére. Mindenesetre a Naughty Dog még egy kis kedvcsináló videót is csatolt az álláshirdetéshez:

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap