Pandák előre! Pandák előre!

A cím nem véletlen, induláskor igazi epic bakikat láthattunk a World of Warcraft legújabb kiegészítőjének új helyszínein.

Pandák előre! Pandák előre!

Tegnap indult a World of Warcraft új kiegészítője, a Mists of Pandaria. Az új tartalmak mindig sok játékost vonzanak, de most korántsem volt akkora a tolongás, mint a korábbi kiegek esetében, és láthatóan csökkent azoknak a száma is, akik sátorral álltak sorba a boltok előtt napokkal a megjelenés előtt és minden kötelezettségüket lemondva szabadságot vettek ki az indulás idejére és az azt követő hétre.

A bejelentkező képernyőn a login issues nevű kis hír figyelmeztetett a belogolás esetleges nehézségeire, de ezekkel szerencsére nem találkoztunk. A pandaren kezdő területen illedelmesen várták sorukat az éledező panda klónok (nem fogjátok kitalálni, hány Panda- kezdetű nevet láttam, és ezek közül hány volt a Pandamonk különböző ékezetes betűkkel írt verziója), de korántsem volt tömegnyomor, és ennek köszönhetően nyugodtan lehetett anyázás nélkül küldizni is. Ekkor futottunk bele egy igen feltűnő bakiba: a chaten minden szöveg duplán jelent meg, és ezt mindenki igen mókásnak találta, igen mókásnak találta. A kezdő sziget a béta óta nem sokat változott, a sztori ugyanolyan aranyos maradt, és sajnos ugyanolyan hamar véget ért, pozitívum, hogy a legvégére bekerült még egy kis filmecske is, amit a bétából hiányoltunk, és bemutatja az ifjú pandák útját a Vándorló Szigetről a választott frakciójuk fővárosába.

Nagykarival is benéztünk az első pandariai zónába, Jade Forestbe. Itt már jóval több volt a játékos, szokás szerint teljes volt a káosz, mindenki ölte mindenki mobjait és helyenként - bár meg kell jegyeznem igen ritkán - a lag is felütötte fejét. Mivel ez egy magasabb szintű zóna, ezért a bakik is még magasabb szintre fejlődtek, a chaten itt már ötször szerepelt minden, amit bárki beírt (még az npc-k bekiabálásai is) így kissé nehézkes volt a kommunikáció. A chat hibáit azóta szerencsére kijavították, ám egy másik baki, ami a petekkel kapcsolatos még mindig megvan. A Pet Battle System bevezetésével párhuzamosan összes karakterünk állatkáit összevonták, így most mindenkinél nem vált mértékben elszaporodtak a petek, nekem is így lett hét Undercity-s csótányom és kilenc fehér nyuszikám, hogy az állatsereglet többi tagjáról már ne is beszéljünk. Dehát az indulás nem is lenne poén ilyen és hasonló bugok nélkül.

A Pandák eljövetele másokat is megihletett, a Riftesek szemtelen humorral köszöntötték MMO-társuk új kiegészítőjét: a játék launcherében, a honlapon, Facebookon és minden egyéb helyen egy kis idétlenül aranyos, bociszemekkel néző panda hirdeti, hogy a november 13-án megjelenő első Rift kiegészítő, a Storm Legion előrendelői vásárlásukkal a Pandas International alapítványt is támogatják. Valószínűleg új internetes mém született. Egyébként nem ez volt az első eset, hogy a Rift finoman beszólt, az alapjátékot a megjelenéskor így hirdették "Többé már nem Azerothon vagyunk." Lesz egyébként pár játékos, aki már nem sokáig lesz Azerothon: azt beszélik, hogy már az indulás napján volt pár pandaren monk, akik elérték a 90-et, és ehhez nyilvánvalóan valamilyen exploitot használtak.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward