Öt év óta először nyereséges a Codemasters

És a vezérigazgató szerint a növekedésnek még nincs vége, szép évek várnak a cégre.

Öt év óta először nyereséges a Codemasters

Erre a hétre két örömhír is jutott a Codemasters részéről. Az egyik, hogy felvették a Sony által bezárt Evolution Studios (Motorstorm, DriveClub) keménymagját, akik egy saját játékon fognak dolgozni a kiadó berkein belül.

A másik, hogy a cég öt veszteséges év után idén végre nyereséget tudott termelni. Az utóbbi évek elég kemények voltak a Codemasters számára, és ennek okát meg is tudja nevezni a vezérigazgató Frank Sagnier: "Nem volt egyszerű dolgunk az új konzolokra való átálláskor. Az utóbbi időben azonban sokat változott a cég. Most már csak arra fókuszálunk, amiben jók vagyunk, és azok a versenyjátékok. Ezek mellett megnyirbáltuk a fejlesztéseket olyan területeken, amik stratégiailag nem illeszkednek a céghez."

Sagnier ráadásul optimista is: elmondta szerint az idei profit nem csak a véletlen műve, hanem a jövőben további folyamatos növekedésre számít. Ráadásul nem akármilyenre: szerinte a Codemasters kétszámjegyű éves növekedési pályára fog állni.

"Jó idők várnak a vállalatra. A Dirt Rally sikeres, és az F1 2015 is jól fogyott. Összességében két és félszer több játékot adtunk el, mint az előző évben. A csapatnak nagyon jó a morálja, hiszen ha jó játékokat készítesz, és azok sikeressé válnak, akkor az alkalmazottak boldogok lesznek, és egyébként a részvényesek is" - fejezte be Sagnier.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward