Összetettek lesznek az új Doom pályái

Kihasználhatjuk majd a magaslatokat és improvizálhatunk. Nem csak mennünk kell előre, és húzni a ravaszt.

Összetettek lesznek az új Doom pályái

Ugyan az E3-as bemutatóban viszonylag egyszerű előrehaladást és lövöldözést látunk, a játék producere, Marty Stratton elmondta, valójában a Doom pályái nem ennyire egyszerűek. Szerinte nagyon fontos, hogy a játékosoknak elég helyet adjanak arra, hogy improvizáljanak és kiéljék magukat, a pályatervezők pedig különösen nagy hangsúlyt fektettek erre.

"Egy Ferrarit nem akarsz a garázsban tartani" - utalt ezzel Stratton arra, hogy igenis lehetőséget kell adni a játékosoknak arra, hogy megfelelően kiéljék magukat, és felszabadultan lövöldözzenek. Ez az új Doom esetében egyébként konkrétan azt jelenti, hogy a pályákat nem csak horizontálisan, de vertikálisan is bejárhatjuk, vagyis nagyon sok magaslati hely lesz, amit például dupla ugrással, vagy feldobó platformmal közelíthetünk meg.

"Ez valójában számos különböző játékstílusra ad lehetőséget, így például felülről támadhatunk a démonokra. Akik persze egy idő után szintén felugranak majd, és megpróbálnak elkapni, de akkor te pedig leugorhatsz, és így tovább." - folytatta Stratton, majd hozzá tette, az id Software leginkább a gördeszkás parkokhoz hasonlítja a pályákat.

"Egyszerűen csak bemész és improvizálsz, egészen addig, míg a végére nem jutsz. Olyan, mintha egy folyamatos táncot lejtenél az ellenséggel".

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward