Összecsukható egybegép, apró mélynyomóval

Az ASUS egy meglehetősen érdekes újdonsággal rukkolt elő, ami kategóriáján belül igazi különlegességnek minősül.

Összecsukható egybegép, apró mélynyomóval

Az Apple nemrégiben mutatta be legfrissebb iMac sorozatú egybegépeit, amelyek ismét egészen tetszetősek lettek. Ezzel egy időben az ASUS is lerántotta a leplet egy egybegépről, ami több szempontból is érdekes. Az ET2300-as modell a jelek szerint nem annyira vékony és kecses, mint az Apple megoldásai, de ha ebben nem is, egyéb területeken felülmúlja az almás újdonságokat.

Az ET2300-as modell 23 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel kerül a boltok polcaira, amely többérintéses támogatást is kínál, így a Windows 8 érintő gesztusokkal vezérelhető funkcióit is könnyedén ki tudjuk vele használni. Annak érdekében, hogy az érintőkijelzőt hosszabb távon is kényelmesen tapogathassuk, összecsukhatjuk az egybegépet: a kijelző az állvány talpazata fölé hajtható, így vízszintes állapotban is használható, ami kényelmes munkavégzést, illetve kikapcsolódást tesz lehetővé. Maga a 23 colos érintőkijelző egyébként IPS alapokon nyugszik, azaz remek képminőséget és széles, 178 fokos betekintési szögeket kínál. A megjelenítő 16:9-es képaránnyal bír és 1920 x 1080 pixeles natív felbontása van.

A talpazatban lapul az ET2300 lelke. A processzor szerepét választásunktól függően Core i3-3220-as, Core i5-3330-as vagy akár Core i7-3770-es központi egység egyaránt betöltheti, rendszermemóriából pedig maximum 8 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es modul pakolható az alaplapba. Videó vezérlőből egy GeForce GT 630M modell áll rendelkezésre, ami 1 GB-nyi vagy 2 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezhet. Az adatok tárolását akár 2 TB-os merevlemezre is bízhatjuk. A kínálatban szerencsére tálcanélküli DVD-író is helyet kapott.

A pofás kis egybegép USB 3.0-s portokkal, HDMI ki- és bemenettel, valamint WiDi támogatással egyaránt

rendelkezik, sőt, eSATA port és opcionális Thunderbolt port is jelen van a listán. Hab a tortán, hogy a beépített sztereó hangszórókon kívül egy apró mélynyomó is rendelkezésre áll annak érdekében, hogy a hangzás a lehető legjobb lehessen.

Sajnos az egyelőre nem derült ki, hogy a különlegesség pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward