OnLive start június 17-én

Egyelőre csak az USA-ban, de beindul a webes játékszolgáltatás

OnLive start június 17-én

Egy évvel a 2009-es GDC-s bemutatkozása után az OnLive-nak megjelenési dátuma van. Ha esetleg valaki nem lenne képben, az OnLive egy olyan szolgáltatás, ami megkímél minket gépünk fejlesztésétől, mert a játékok futtatása egy távoli szerveren megy, nekünk csak a kliensre van szükségünk. A start pillanatában ez lehet majd egy Windows-os vagy egy OS X-es gép, mert ezekre fog megjelenni a szoftveres kliens. Az előzetes tesztek alapján a késleltetéseket sikerült minimálisan tartani, így a legtöbb játékosnak tökéletes lehet a rendszer sebessége. Nyáron csak az Egyesült Államok területén indul be a szolgáltatás, ráadásul ott se mindenhol, arról pedig még véletlenül sincs hír, hogy a nemzetközi start mikorra tehető.

A szolgáltatás havidíja 14.95 dollár lesz, amire még rájön a játékok megvételének vagy bérlésének ára. Azt ígérik, hogy ezek az árak jóval a bolti árak alatt lesznek, ami reméljük, hogy igaz is, különben eléggé drága lenne az OnLive. Az indulás pillanatában 10-20 játék lesz a kínálatban, ami az év végére 50-60-ra bővülhet. Az elsők között ilyeneket találunk majd, mint a Mass Effect vagy a Dragon Age: Origins.

Az év vége felé érkezhet a mikro-konzol ami egy TV-re dugható kliens lesz kontrollerrel, így gépre sem lesz szükségünk. Jelenleg a 720p-s felbontás van megcélozva, de azt ígérik, hogy ha meglesz hozzá a szükséges sávszélesség, akkor 2011-ben váltanak 1080p/60fps-re. További infók és nagy bejelentések az E3-on várhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward