Olcsóbb lesz néhány AMD Llano és Trinity APU?

Az árkorekció több APU egységet is érint, ám egyelőre csak és kizárólag a belépő szintű megoldásokra terjed ki.

Olcsóbb lesz néhány AMD Llano és Trinity APU?

A második generációs „A” sorozatú APU egységek – amelyeket a többség inkább Trinity néven ismer – igazán ütőképesekre sikeredtek, így remek választásnak bizonyulhatnak, ha költséghatékony konfiguráció építése a cél. Az új APU egységekből elegendő mennyiség áll rendelkezésre, sőt, az őket fogadó Socket FM2-es alaplapokból is rendkívül széles a választék, így mindenki megtalálhatja a számára legjobb választást – már azok közül, akik Trinity APU alapú konfiguráció építésére készülnek.

Olcsóbb lesz néhány belépő szintű Llano APU

Az AMD most, az újdonságok október elsejei érkezése után nem sokkal a Socket FM1-es termékpaletta árainak módosítására készül, így az egyes Llano APU egységek az eddiginél kedvezőbb áron lesznek elérhetőek. Mivel az AMD processzorpiaci részesedése 20% alá csökkent az asztali számítógépek piacán, így a gyártó arra kényszerül, hogy minden eddiginél agresszívabb árstratégiát folytasson annak érdekében, hogy piaci részesedését növelhesse.

A stratégia részeként a belépő szinten elhelyezkedő Socket FM1-es A4-3300-as APU egység listaára 46 dollárról 30 dollárra csökkenhet – állítják egyes alaplapgyártók, akik képben vannak az AMD terveivel kapcsolatban. A források szerint ezzel egy időben az A4-3400-as APU egység listaára szintén csökkenni fog, így a korábbi 48 dollár helyett már 35 dollárért is el lehet majd érni.

A következő év első negyedévében egy Trinity APU ára is csökken

A következő negyedév folyamán olcsóbbá válik az A4-5300-as típusjelzéssel ellátott Socket FM2-es Trinty APU egység is, amely jelenleg 53 dolláros listaáron kapható. Ezzel a lépéssel az AMD az Intel Pentium processzoraival szemben próbál versenyképesebbé válni.

A DigiTimes értesüléseit az AMD egyelőre sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward