Olcsó 4K-s monitorokat akar az Intel és a Samsung

A felek együttműködésének köszönhetően rövidesen eljöhet a 399 dolláros 4K-s monitorok kora.

Olcsó 4K-s monitorokat akar az Intel és a Samsung

Manapság a 650 és 800 dollár közötti 4K-s monitorok – amelyek jellemzően TN+Film panelre támaszkodnak – kiérdemlik a költséghatékony jelzőt, de hát ugye minden viszonylagos, ha objektíve nézzük, ez az ár még mindig magas, főleg egy TN paneles kijelző esetében.

A jelek szerint hamarosan javulhat a helyzet, legalábbis erre enged következtetni a CNet News legfrissebb híre, ami azt állítja, az Intel és a Samsung együttműködésének köszönhetően a nem is oly távoli jövőben érkezhetnek akár 399 dolláros 4K-s monitorok is. A felek a publikus adatok szerint fel szeretnék gyorsítani a 23,6 hüvelykes képátlójú, PLS alapokon nyugvó 4K-s LCD kijelzők gyártását és szállítását, amelyekkel 399 dolláros monitorok készülhetnek. Az új LCD panelek az Intel legújabb egybegépeiben is feltűnhetnek majd – a velük felszerelt konfigurációk alapára 999 dollárról indulhat.

A PLS (Plane to Line Switching) típusú LCD panelek nagyon jó képminőséget és széles betekintési szögeket kínálnak, nem úgy, mint TN+Film alapú társaik. A PLS alapú megoldások megjeleníthető színárnyalatok tekintetében az sRGB színtér 100%-os lefedésére is képesek, plusz Technicolor minősítéssel is rendelkeznek.

Az egyelőre nem világos, hogy a Samsung és az Intel pontosan milyen feltételek mellett működhet együtt egymással. A CNet News szerint valószínű, hogy az Intel pénzügyi eszközökkel próbálja megfelelő szintű együttműködésre ösztönözni a Samsungot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward