Októberben jelenik meg a Torchlight 3

Legalább a fő platformokra, de Nintendo Switch-en sem kell sokkal többet várni.

Októberben jelenik meg a Torchlight 3

A fejlesztők bejelentették, hogy végleges megjelenési dátumot kapott a Torchlight 3, ami így október 13-án érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, és még 2020 vége előtt megérkezik Nintendo Switch-re is.

A játék némileg drágább lesz végleges változatban, mint a korai hozzáférés alatt, így már 30 eurót kell majd kifizetni érte.

A harmadik rész kereken 100 évvel játszódik majd a második után, és a fejlesztés közben nagyon komoly változások mentek végbe, aminek következtében az eredetileg Torchlight Frontiers névre keresztelt anyagot végül átnevezték Torchlight 3-ra.

Természetesen az akció-szerepjátékos alapok megmaradnak, azonban a Torchlight 3 visszatér az előző két rész hagyományos, prémium modellje felé, vagyis egyben kell majd megvenni, teljes értékű játékként. Az eredeti tervek szerint a Torchlight Frontiers ugyanis egy free-to-play jellegű anyag lett volna, valós pénzzel működő in-game áruházzal.

De nem csak ebben fog különbözni a végtermék az eredetileg tervezettektől. A Torchlight Frontiers alapvetően egy mindig online, megosztott világú akció-szerepjáték lett volna, amin belül a világ bizonyos részei állandóak, bizonyos részeit pedig dinamikusan generálja az engine.

Ezzel szemben a Torchlight 3 egy klasszikus felépítésű, előre megtervezett pályákkal rendelkező anyag lesz, a műfajban megszokott "act"-os, vagyis fejezetes felbontásra épülő történettel.

Számos olyan játékmechanizmust tovább vittek és fejlesztettek, amik annak idején megkülönböztették a Torchlightot a konkurenciától, így például az induláskor, a karakterünk kiválasztását követően választhatunk mellé egy hordár kisállatot is.

Fontos megemlíteni, hogy a fejlesztők oldalán is történtek változások. A kiadó Perfect World ugyebár még 2017 végén bezárta a Torchlight eredeti fejlesztőjét, a Runic Gamest, akkor ugyanis az volt a mantrájuk, hogy szolgáltatásként működő játékokra szeretnének ráfeküdni. A Runic Games alapítója a Blizzard North egykori két alapítója és Diablo alapemberei, Erik és Max Shchaefer voltak, és szerencsére közülük Max Schaefer a mai napig a kaptafánál maradt, és alapította az Echtra Games nevű stúdiót, amit a Torchlight 3 elkészítéséért felelős.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap