Októberben érkezik az OF: Dragon Rising

A Codemasters október 8-án jelenteti meg az Operation Flashpoint: Dragon Rising-ot PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. (Az amerikaiak 6-án, a brittek 9-én kapják.)

Októberben érkezik az OF: Dragon Rising

A Codemasters október 8-án jelenteti meg az Operation Flashpoint: Dragon Rising-ot PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. (Az amerikaiak 6-án, a brittek 9-én kapják.)

A Dragon Rising a már a Codemasters által fejlesztett újragondolása/folytatása az Operation Flashpoint: Cold War Crisisnak, mely egy taktikai shooter (mondhatjuk harctéri szimulátornak is). Az első részt még a Bohemia Interactive fejlesztette, akik az ArmA széria mögött is állnak.

A játékban egy 4 fős amerikai tengerészgyalogos csapat egyik tagját alakítjuk, akiket egy Japán partjaitól északra lévő szigetre dobnak ki. Az események napjainkban játszódnak, a kis sziget pedig azért bír nagy jelentőséggel, mert hatalmas olaj és gáz lelőhelyet találtak rajta. A tét a sziget feletti uralom, a "versenyzők" pedig az oroszok és a kínaiak. Mi az előbbiek kezére próbáljuk játszani a szóban forgó Skira szigetet.

Az egyes missziók előtt összeválogathatjuk a csapatunkat, hogy mit viszünk magunkkal, meghatározhatjuk hogy hol dobjanak le minket, hogyan közelítjük meg a célt. Lesznek időre menő küldetések is, a világ nyílt, zajlanak az események, így jó ha elkerüljük a küldetést nem érintő csetepatékat. Az épületek és egyéb környezeti objektumok elpusztíthatóak lesznek, így például elvághatjuk magunkat az ellenségtől, ha felégetünk magunk mögött egy hidat...

A játékot hardcore-szimulátornak ígérik, a nehézségi fokozatokat pedig nem az AI állítgatásával határozzák meg, hanem a játékosnak adott vizuális információ mennyiségével. A legnehezebb fokozaton már gyakorlatilag semmi információ nincs, emlékezünk kell csapatunk egészségi állapotára (bár valószínűleg már egy lövés is végez velünk), hogy épp mennyi lőszer van nálunk, hogy merre láttunk utoljára ellenséges erőket, stb.

Lesz multiplayer is, de hogy milyen játékmódok lesznek, azt még egyelőre nem erősítették meg. A PC verzióban maximum 32 játékos játszhat egyszerre (16v16), természetesen mindenkinek lesz saját squadja (ez összesen 128 katonát jelent). A konzol verzióban 8 lesz a maximális játékos szám (4v4+AI squad).

                        

A Dragon Risingban 70 féle fegyver lesz, és kidolgozott ballisztikus rendszere lesz. A fegyvertár az egyszerű pisztolytól a 2000 fontos bombákig mindenfélét tartogat számunkra. Az egyes fegyverek módosíthatóak lesznek, például rakhatunk rájuk optikát, lézer követőt, hangtompítót, stb. Fontos eleme lesz a játéknak, hogy tudjuk, mikor mihez kell nyúlni, és az újratöltést is taktikusan kell intéznünk, ha sikereket akarunk elérni az új Operation Flaspointban. 50 féle jármű lesz a játékban, mindegyiket nem irányíthatjuk, de van, amelyiket helyette segítségül hívhatjuk. Egy szó mint száz, újabb ígéretes harctéri szimulátor van készülőben a műfaj kedvelőinek részére, kíváncsian várjuk az októberi megjelenést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward