Október végén jöhet a Huawei Mate X

A Huawei hajtogatható okostelefonja hamarosan befuthat a frissített hardverével.

Október végén jöhet a Huawei Mate X

A Huawei és a Samsung lényegében egyszerre mutatta be a hajtogatható okostelefonját még tavasszal. És bizony egyik terméknek sem úgy alakult a sorsa, ahogy azt a gyártók előzetesen elgondolták. A Galaxy Fold csak szeptemberben jelent meg, és bár már egyre több helyen lehet kapni, igazából most is igen komoly minőségi problémákkal küzd, csak ezekről a Samsung nem igazán kíván tudomást venni. A Huawei végig azt hangsúlyozta, hogy a Mate X esetében nincsenek megbízhatósági gondok, de ettől függetlenül még mindig nem jelent meg.

Galéria megnyitása

A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a Huawei prémiumkategóriás okostelefonja előre láthatólag még október vége előtt fog debütálni, szóval nagyjából öt hónapot csúszhat az eredetileg előre jelzett májusi rajthoz képes. Állítólag maga Richard Yu, a vállalat vezetője beszélt arról, hogy még ebben a hónapban a pályára léphet a várva várt, rendkívül különleges termék. A Mate X-ről az elmúlt napokban több kicsomagolós kémvideó is felkerült az internetre, amikből arra lehet következtetni, hogy már a kereskedőknél lehet a szerkezet.

A Huawei Mate X először Kínában kerülhet majd a boltok polcaira, és ha minden igaz, akkor ez lesz a gyártó eddigi legdrágább megoldása. Európába eredetileg 2300 eurós ajánlott fogyasztói áron érkezett volna. Most azt nem tudjuk teljesen biztosan, hogy az öreg kontinensen egyáltalán forgalomba fog-e kerülni belátható időn belül. Hiszen a Mate X esetében is megvan az esély arra, hogy a Google Play-szolgáltatások, a GMS nélkül kell majd bizonyítania, mint a Mate 30 generációnak.

Bár a hírek mindig arról szóltak a Huawei részéről, hogy a Mate X nem küzd minőségi gondokkal, most olyan információk láttak napvilágot, hogy az első csúszásokat bizony még az okozta, hogy a vártnál nagyobb feladat elé állította a mérnöki gárdát a hajtogatós dizájn megalkotása. Nagyon nehéz volt ezt megfelelően kivitelezni. És, ami szintén sok csúszást eredményezett, az a szoftveres környezet megfelelő összerakása volt. Itt olyan dolgokhoz kellett a grafikus környezetet optimalizálni, amikkel korábban még nem foglalkoztak a szakemberek. Márpedig arra már egy tavalyi kutatás rámutatott, hogy a szoftverek viselkedése kiemelkedő mértékben befolyásolja majd az összehajtható okostelefonok használata közben az élményt, és ez fontos szempont lesz a vásárlók szemében. Tehát ezt a területet mindenképpen a lehető legjobb módon kell kidolgozni.

Galéria megnyitása

A beszámolók szerint a Mate X tömeggyártása már elindult a színfalak mögött, szóval a Huawei valóban készülhet a forgalmazás elindítására. Ezt a mobilt eddig még tesztelők nem vizsgálhatták meg tüzetesebben, ezért kíváncsian várjuk, hogy mik lesznek a tapasztalatok. A Galaxy Fold nem aratott osztatlan sikert, miután a kijelzője továbbra is válogatott módokon képes meghibásodni az előre jelzett 200 ezer meghajtás előtt, plusz a telefon éléről lehullik a Samsung rakott márkajelzése is, szóval a jelek szerint ehhez nem a legjobb rögzítési módszert választotta a cég.

A Mate X eredetileg a Kirin 980 rendszerchippel lett beharangozva, de már a Kirin 990-nel fog befutni. A Huawei inkább módosította ezen a ponton a masinát annak érdekében, hogy abszolút csúcsmodellként léphessen a kínálat tetejére. Ez a masina egy olyan 8 hüvelykes megjelenítőt kapott flexibilis AMOLED alapokkal, amit kifelé lehet hajtani, szóval sokkal jobban ki lesz téve a mindennapos használat során a veszélyeknek, mint a Galaxy Fold panelje, de kétségtelenül látványosabb is a masina ennek köszönhetően. Kíváncsian várjuk, hogy élesben mire lesz képes, és ez remélhetőleg hamarosan ki is derül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap