Oculus + Pebbles Interfaces: VR irányítása puszta kézzel

Az Oculus szakemberei egy percig sem tétlenkednek: gőzerővel keresik a legmegfelelőbb eszközöket ahhoz, hogy a VR igazán nagy durranás lehessen.

Oculus + Pebbles Interfaces: VR irányítása puszta kézzel

Az Oculus egy ideje a Facebook fennhatósága alatt működik, ugyanis a világ legnagyobb közösségi hálózatát fejlesztő vállalat felvásárolta. Ezzel azonban új pénzcsapok is megnyíltak az Oculus számára, így például több kisebb céget is megvehettek, amik segíthetik a munkájukat.

A legújabb szerzeménynek, az izraeli Pebbles Interfacesnek a felvásárlása hatalmas mérföldkőnek tekinthető, hisz ez a vállalat kézmozgás-lekövető rendszert fejleszt. Ennek köszönhetően a számítógép-ember interakció új szintre léphet: külön kontrollerek nélkül is tevékenykedhetünk a virtuális valóságban, ami sok új lehetőség előtt nyitja meg a kapukat.

A precíz technológia mögött nagyon komoly fejlesztések húzódnak: a Pebbles Interfaces szakemberei az elmúlt 5 év során egyedi optikákat, érzékelőket és szoftvert fejlesztettek ki a kézmozgások minél hatékonyabb, minél pontosabb érzékeléséhez és lekövetéséhez.

Az új szerzemény jelentősen kibővíti az Oculus már amúgy sem szerény repertoárját: a kézmozgás-követő rendszer minden bizonnyal remekül integrálható lesz a Nimble VR és a Surreal Vision megoldásaival. A vállalat egyébként régóta keresi, hogyan lehetne biztosítani a felhasználók és a virtuális valóság közötti minél természetesebb, minél hatékonyabb interakciót. Ennek az egyik eredménye lett a nemrég bemutatott Touch kontroller is, ami együtt fog megjelenni a Rifttel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward