Obama bevonja a játékokat az oktatásba

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama új oktatási programjában támogatja majd az olyan játékokat, amelyek élénkítik a gyerekek érdeklődését a tudományok és a matematika iránt. Példaként a LittleBigPlanet jött elő.

Obama bevonja a játékokat az oktatásba

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama új oktatási programjába támogatjan majd az olyan játékokat, amelyek élénkítik a gyerekek érdeklődését a tudományok és a matematika iránt. Példaként a LittleBigPlanet jött elő.

A kormány 4 milliárd dolláros 'Educate to Innovate' programját nem csak a Sony fogja támogatni, de az ESA (Entertainment Software Association), a MacArtur Alapítvány és a Microsoft is.

"El vagyok kötelezve aziránt, hogy országunkat a középmezőnyből az élmezőnybe helyezzük tudományos és matematikai képzés terén a következő évtizedben." - nyilatkozta Obama.

A "PiciNagyBolygó" otthont ad majd egy versenynek is (Game Changers bajnokság), melyben a résztvevőknek olyan LBP pályákat kell készíteniük, amik a STEM fejlesztésre vannak kihegyzve. (STEM: Science, Technology, Engineering, Maths, azaz Tudomány, Technológia, Mérnőki tudományok és Matematika.) A Sony fejes, Jack Tretton is kifejezte örömét és elkötelezettségét a téma iránt: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megkaptuk a lehetőséget a részvételre a Game Changers versenyen. Ez óriási reflektorfényt ad az olyan innovatív médiumoknak mint a videojátékok, és a digitális szórakoztatás."

Az ESA a Games for Change-el és a The Joan Ganz Cooney-val együtt csatlakozik majd a Sesame Workshop-hoz. Az ő versenyük keretein belül 4 és 16 év közti célközönségnek kell majd STEM böngészős játékokat készíteni. Az ESA vezetője, Michael Gallagher szerint ez nagyon jót tesz majd a videojáték iparnak, várakozásai szerint egyre több ilyen STEM-re kihegyezett játékra számíthatunk majd a jövőben, amik kiváló szolgálatot tesznek majd a nevelésben.

            

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward