Nyolc újdonság, amire 2019-ben számíthatunk a Steamen

A Valve részletezett néhány fejlesztést, ami idén biztosan megérkezik.

Nyolc újdonság, amire 2019-ben számíthatunk a Steamen

Azután, hogy a Valve megbombázott minket mindenféle adattal, például azzal, hogy már több mint 30 ezer játék érhető el a Steamen, eljött az idő arra is, hogy a cég kicsit előre tekintsen, és beszéljen arról, mire számíthatunk idén a népszerű digitális áruházban. A Valve összesen nyolc pontban foglalza össze a várható újdonságokat, ezeket tekintjük most át!

Jobb felfedezhetőség

A Valve egy teljesen új ajánlórendszeren dolgozik, ami a gépi tanulásra épít majd, és a stúdió reményei szerint elég nagy eséllyel tudja eltalálni a felhasználók ízlését, és az alapján játékokat ajánlani. De ez továbbra is csak egy része lesz egésznek, így a kurátori rendszer is nagyon fontos marad, illetve tovább finomhangolják az áruház kinézetét és felépítését is.

Kínába megy a Steam

A Valve az MMO-játékairól híres Perfect Worlddel kötött megállapodás értelmében 2019-ben hivatalosan is megjelenhet Kínában. Ezzel kapcsolatban a következő hónapokban ígér bővebb tájékoztatást a két cég.

Megújul a Könyvtár

A Valve ígérete szerint 2019-ben több régóta várt frissítést is kap majd a Steam kliens, ezek közé tartozik a Könyvtár (Library) teljes megújítása a Steam Chatnél bevezetett technológiákra építkezve.

Új eseményrendszer

A Steam Közösségeken belüli eseményrendszer kap egy alapos frissítést, amivel könnyebben kiemelhetővé válnak az egyes játékok fontosabb eseményei, mint például a bajnokságok, közvetítések, vagy éppen a heti kihívások.

Bővül a Steam TV

A Valve ki akarja bővíteni a Steam TV-t, így az a jövőben nem csak bizonyos bajnokságok és különleges események közvetítésére lesz alkalmas, hanem támogatni fog minden játékot.

Új mobilos chat

Javában készül egy új Steam Chat alkalmazás is okostelefonokra, ami például lehetőséget ad majd arra is, hogy GIF-eket osszunk meg a barátainkkal (nem vicc, tényleg ezt emelte ki a Valve).

Erősebb anti-cheat megoldások

A Counter-Strike: Global Offensive-nél használt Trusted Matchmaking rendszert továbbfejlesztik, és Steam Trusk néven elérhetővé fog válni bárki számára a rendszerben. Ezzel a Valve szerint még könnyebbé válik beazonosítani a csalókat, és elkerülni, hogy adott esetben egy mérkőzésbe kerüljünk velük.

Indul az internetkávézós program

Ez valószínűleg leginkább a távol-keleti országokat érinti, de a Valve elindít egy hivatalos Steam PC Cafe nevű programot, aminek a célja, hogy a Steam internetkávézós használatát jobbá és kényelmesebbé tegye.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap