Nyitott világú, sztoriközpontú FPS-en dolgozik az Irrational

A BioShock készítőinél új álláshirdetés jelent meg, ami elárul néhány dolgot a várható játékról.

Nyitott világú, sztoriközpontú FPS-en dolgozik az Irrational

Legalábbis valószínűleg, ugyanis hivatalosan még nem sokat tudunk arról, mi készül a BioShock-széria fejlesztőinél. Most azonban egy új álláshirdetés jelent meg a stúdió oldalán, ahol játéktervezőt keresnek, aki járatos a félig-nyitott (példának a Borderlands és a Shadow of Mordor van megadva), illetve a teljesen nyitott játékokban, és abszolút rajongója az FPS-ek műfajának. Ezen kívül az álláshirdetésből még kiderül, hogy nagyon nem árt némi tapasztalat az Unreal Engine 4-gyel.

Ken Levine még 2014 elején alakította át az Irrational Gamest: az addigi hatalmas stúdió létszámát lecsökkentette 15 főre, hogy elkezdhessen kidolgozni egy újító szellemű játékot. Elmondása szerint a lineáris történetmeséléssel már mindent elért, amit szeretett volna az utóbbi 19 évben, így ideje volt valami másba belefogni.

A készülő játékról egyelőre annyit tudunk, hogy valószínűleg sci-fi témájú lesz, és egy egészen újfajta módon hozza majd össze a történetmesélés elemeit. Levine azt szeretné, ha nem lenne egy előre meghatározott sztori, hanem az a játékos cselekedetei alapján dinamikusan alakulna. Éppen ezért habár használnak színészeket a hangfelvételekhez, a szövegeket úgy kell megírniuk, hogy azok többféle szituációban és helyzetben működjenek. Ráadásul valószínűleg motion capture-t sem tudnak majd használni.

Levine még tavaly úgy nyilatkozott, hogy a játék alapvető működésének és mechanizmusainak az elkészítése során számos akadályba ütköztek, hiszen elmondása szerint korábban még soha senki nem készített hasonló anyagot. Ezeket a problémákat azonban szépen lassan megoldják, és az új álláshirdetés már arra utal, hogy folyamatban van a játékrendszerek végső kialakítása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward