Nyílt bétába lépett a GoG Galaxy

A DRM-mentességéről híres GoG végre halad a saját platformjával, de nem fognak úgy szakítani a Steammel, mint azt tette az EA az Origin megjelenésekor.

Nyílt bétába lépett a GoG Galaxy

A GoG Galaxy már olyan régóta alfában volt, hogy szinte meg is feledkeztünk róla. Most azonban a The Witcher 3 megjelenésének közeledtével egyre sürgősebb kezd lenni, hogy valami értékelhető formát öltsön a platform. Miért? Mert a CD Projekt úgy döntött, hogy mostantól előnyben részesíti a saját felületét a Steammel szemben. Vagyis Steam kód helyett DRM-mentes GoG kódot találtok majd a dobozos példányotok mellett, illetve ilyen kódot adnak egyes videokártyák (GTX 960-tól felfelé, ha ott van a kártya nevében) mellé is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól nem lesznek kaphatóak a Steamen a CD Projekt játékok, csak azt, hogy a főplatform a sajátjuk, vagyis a GoG lesz. Így viszont a mi elvárásaink is nőnek, hiszen elvárható ugyanaz a kényelem az új GoG Galaxy-tól, mint amilyet a Steam nyújt nekünk. Az alfa verzió amellett, hogy bugos volt, olyan alapvető dolgokat sem tudott, mint a játékok automatikus frissítése. Nézzük tehát meg, hogy mit tud az immár mindenki által elérhető béta verzió!

Először is bekerült a már említett auto-patching funkció és jó néhány szociális lehetőség is, mint a barátlista és a chat. Nagyon fontos, hogy működik a multiplayer támogatás és a Steames cross-play. Hozzá kell viszont tenni, hogy egyelőre meglehetősen kevés játékkal tesztelhetitek a GoG Galaxy-t, arra ne számítsatok, hogy a teljes kínálatuk ott lesz már a bétában.

Ami viszont ott lesz, annál követhetitek az achievementjeiteket és azt is, hogy hány órát öltetek eddig a játékba. Láthatjátok, épp mit játszanak a barátaitok, vagy kipróbálhatjátok az új online multi és matchmaking rendszert is néhány címnél. Újszerű funkció lesz a rollback, ami ha akarjátok, visszaállítja játékotokat egy korábbi verzióra.

Ha mindez nem nyerte el a tetszéseteket és egyáltalán nincs kedvetek egy újabb klienst telepíteni a gépetekre, semmi gond, a Galaxy teljes mértékben opcionális, maradhattok a jó öreg manuális telepítés és frissítések mellett is. További információk a gog.com/galaxy oldalon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward