Nvidia Atom platform: nem egyszerű a helyzet

Nagyjából egy héttel ezelőtt a DigiTimes informátorai még arról számoltak be, hogy az Nvidia legfrissebb platformja, amely az Intel Atom processzoraihoz készül, már úton van a megjelenés felé. Most úgy tűnik, hogy a dolog egyáltalán nem ilyen egyszerű: Az Nvidia MCP vezetője, Drew Henry nemrégiben Tajvanba látogatott azzal a céllal, hogy ott megpróbáljon hatni a PC készítő vállalatokra, akiktől azt várja a vállalat, hogy segítenek majd az Intel-t rábírni: engedélyezze az Nvidia számára az Atom processzorokhoz való platform készítését, pontosabban piacra dobását.

Nvidia Atom platform: nem egyszerű a helyzet

Nagyjából egy héttel ezelőtt a DigiTimes informátorai még arról számoltak be, hogy az Nvidia legfrissebb platformja, amely az Intel Atom processzoraihoz készül, már úton van a megjelenés felé. Most úgy tűnik, hogy a dolog egyáltalán nem ilyen egyszerű: Az Nvidia MCP vezetője, Drew Henry nemrégiben Tajvanba látogatott azzal a céllal, hogy ott próbáljon meg hatni a PC készítő vállalatokra, akiktől azt várja a vállalat, hogy segítenek majd az Intel-t rábírni: engedélyezze az Nvidia számára az Atom processzorokhoz való platform készítését, pontosabban piacra dobását.

A DigiTimes szerint Henry reméli, hogy az Nvidia együttműködhet majd a felkeresett vállalatokkal az Atom platform gyártásában, amelyhez a cég az MCP7A és MCP79-es kódnévvel ellátott lapkakészleteket kívánja bevetni. A kódnevek tulajdonképpen a GeForce 9-es sorozatú integrált vdeó vezérlőt tartalmazó lapkakészleteket takarják.

Ami a dologban talán a legérdekesebb, az az, hogy Henry állítása szerint az Intel még nem egyezett bele, hogy az Nvidia az Atom processzorokhoz lapkakészletet gyártson és forgalmazzon. Az Nvidia a fent említett lépés segítségével azt reméli, hogy a PC készítő vállalatok rábírják az Intelt, hogy az Atom processzorokat külön is el lehessen érni, ugyanis jelenleg csak a lapkakészlettel együtt vásárolhatják meg az egységeket a gyártók. Ha ezt sikerül véghezvinni, azzal az Nvidia gyakorlatilag eléri célját. Amennyiben az Intel a processzorokat önállóan is értékesíti, az mindenképpen hatással lesz a vállalat bevételeire, ám az új, ütőképesebb lapkakészlet segítségével tovább növekedhet az Atom processzorok forgalma (kérdés ez megéri e nekik, mert mint korábban már olvashattunk róla, nem biztos).

A VR-Zone munkatársai ezzel egy időben beszereztek néhány fotót az Nvidia referencia platformjáról, amelyet a gyártó az Atom processzorokhoz készített. A pici alaplap Pico-ITX formátummal bír, a termék MCP79-es lapkakészlettel, DDR3-as memóriatámogatással és eSata porttal egyaránt el van látva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward