Növekszik az XBLA játékok átlagára

Mi állhat a háttérben?

Növekszik az XBLA játékok átlagára

A Microsoft elismerte, hogy az Xbox Live Arcade játékok átlagára felfelé kúszott az utóbbi években. Az XBLA portfolió menedzsere, Chris Charla elmondása szerint míg más piacokon az utóbbi években a digitális kiadások ára lefelé tendált, Live Arcade-en a helyzet ennek pont a fordítottja.

"Nem tudom, hogy hol fognak kiköti az árak, változásukat végső soron a piac határozza meg, de örömmel látom, hogy az emberek digitális tartalmakért is hajlandóak többet fizetni" – nyilatkozta Charla.

2009-ben 86 játékból 21 került 1200 Microsoft pontba. 2010-ben 85 játékból már 27 volt ebben az árkategóriában. A 2011-re bejelentettek közül már 20-nál tart ez a szám, de év végéig ez még jócskán emelkedni fog.

Charla hozzátette, hogy az áremelkedést a játékok minőségének növekedése ellensúlyozza, 2008 óta az átlag XBLA játék Metacritic értéke 12 ponttal nőtt.

"A fejlesztők között időnként felbukkan az a téma a Live Arcade-del kapcsolatban, hogy olyan játékot szeretnének, amelynek színvonala eléri a dobozos kiadásokét. Ezen mindig kiakadok" – nyilatkozta Charla. "Mit jelent az, hogy dobozos kiadás színvonal? Dobozos játékok között akadnak bőven olyanok, amelyek rosszabb kritikákat kaptak."

"Az általunk kiadott játékok, mint pl. a Limbo, vagy a Castle Crashers vannak olyan színvonalasak, mint bármi más a piacon."

Az XBLA épp a nyári arcade dömping közepénél tart. Most jelent meg a Bastion című akció rpg, és ezután jönnek még a From Dust, az Insanely Twisted Shadow Planet, a Fruit Ninja Kinect és a Toy Soldiers: Cold Wars.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward