Notch szétosztotta tavalyi bevételét

Minecraft papa szétosztotta 3 millás bevételét az emberei között. Ki ne szeretne ilyen főnököt?

Notch szétosztotta tavalyi bevételét

A Minecraft alkotója, Markus "Notch" Persson szétosztotta legutóbbi bevételét alkalmazottai, a Mojang tagjai között. Nem kis összegről – 3 millió dollárról van szó.  "Adózás előtt a Mojang utáni részesedésem 2011-ben kb. 3 millió dollár volt. Úgy döntöttem, szétosztom a munkatársak között." – írta a bőkezű főnök Twitteren. "A csapatból minden egyes embernek nagy része van abban, hogy a Mojang a világon a legjobb munkahely."

Notch, a svéd programozózseni 7 éves korában már apja C128-át programozta, első játékát 8 évesen készítette el. Sokáig kis cégeknél dolgozott alkalmazottként, a főnyereményt a Minecrafttal ütötte meg, melynek sikere tette lehetővé számára, hogy búcsút mondjon az alkalmazotti életnek. Most hazájában, Svédországban él és saját független stúdióját vezeti. A Mojang kis cég, kb. 25 alkalmazottal, és most mindannyian nagyon boldogok, a bejelentés után volt, aki szó szerint sírva fakadt az örömtől és a sokktól. Azt hiszem ilyen sokkot mindannyian bevállalnánk.

A Minecraft sikerét nem csak az eladott 5 millió példány jelzi, Notch megkapja a BAFTA-díjat, melyet március 16-án vehet át a British Academy Video Games Awards rendezvényen.

Közben megérkezett a Minecraft 1.2-es patch is, amely külön kis előzetest is kapott. Ez bemutatja az újdonságokat: okosabb zombik, szelídíthető macskák, dzsungel csapdákkal és vasgólemek. A legjobb talán, amikor a szereplők leugranak egy épületről az egyikük zuhanás közben megjegyzi: "Úgy hallottam már kétszer olyan magas épületeket építhetünk Minecraftban."

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward