Nosztalgiázz HTML5-ben!

Az Atari és az Internet Explorer együttműködésének hála újrajátszhatjátok a régi klasszikusokat, vagy ha tudni akarjátok, hogy "az a sok kövület a fórumon" miről beszél mindig, akkor végre Ti is "felhozhatjátok magatokat". 

Nosztalgiázz HTML5-ben!

Az Atari és az Internet Explorer együttműködésének hála újrajátszhatjátok a régi klasszikusokat, vagy ha tudni akarjátok, hogy "az a sok kövület a fórumon" miről beszél mindig, akkor végre Ti is "felhozhatjátok magatokat". Igen, tehetünk egy időutazást a hőskorba, méghozzá teljesen ingyen.

A Microsofttal karöltve elindították az Atari Arcade portált, ahol HTML5-ben újraírva, friss grafikával, új funkciókkal és játékmenettel érhetők el progik, melyek most már kapcsolódnak a közösségi oldalakhoz is (Facebook, Twitter). Tudtátok, hogy már 40 éves az Atari? Méltó ünneplése ez az évfordulónak, így a IE10 megjelenésének küszöbén. Attól függetlenül, hogy IE-re optimalizált a portál, más böngészőkkel is menni fog a dolog, az IE előnye, hogy ott reklámmentesen élvezhetitek a játékokat. Gondolom már eleget csűrtem-csavartam a szavakat, térjük is rá milyen játékok lesznek: Asteroids, Pong, Lunar Lander, Missile Command, Centipede. A Breakout és a Combat az új grafika mellett, új játékmódot is kapott, immár egymás ellen is játszhattok bennük.

“Az elmúlt években a Microsoft és az Atari szorosan dolgozott együtt a hagyományos játékok újragondolásán. Az Atari Arcade az együttműködés egyik fontos mérföldköve, része az Atari webstratégiájának, s lehetőséget ad arra, hogy a játékosok a világ bármely pontjáról ismét élvezzék a régi játékok adta örömet, egy teljesen új, HTML5 platformon” – hangsúlyozta Jim Wilson, az Atari vezérigazgatója.

“Örömmel tölt el bennünket, hogy az Internet Explorer hívja ismét életre az Atari régi klasszikusait. Az Atari Arcade tökéletes példája annak, mi történik, ha a HTML5-öt párosítod egy gyors és simán működő böngészővel. Most e párosításnak köszönhetően klasszikus játékokkal köszönhetjük az internetböngészés új generációját” – tette hozzá Ryan Gravin, az Internet Explorer üzletág vezetője.

Az Atari új platformján a fejlesztők hozzáférhetnek a Create.js csomaghoz, amely egy fejlesztői eszköztár a böngészőkön és eszközökön átívelő HTML5 játék és médiatartalmak fejlesztéshez. Ez az ajánlat egy olyan platformot biztosít a fejlesztőknek, amelyen publikálhatják és pénzzé tehetik játékaikat, kihasználva olyan funkciókat, mint a Facebook-integráció.

További részletek az Atari honlapon. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward