Noct - túlélő horror műholdról nézve

Felülnézetből, egy műhold hőérzékelős szemén át követhetjük nyomon főhősünk kalandjait a poszt-apokaliptikus, szörnyekkel teli világban.

Noct - túlélő horror műholdról nézve

A Noct Chris Eskins kanadai független fejlesztő munkája, aki túlélő horror akciójátékához minimalista, felülnézetes grafikát készített - ami így leírva nem hangzik túl ígéretesen, de ha megnézitek az előzetest, látszik, hogy az összhatás egész pofás lett. Egy műholdas rendszer hőképeinek segítségével követhetjük nyomon a magasból, merre jár és mit csinál a főszereplő, aki egy katasztrófa túlélője egy lepusztult, elfeledett időkből előbukkant szörnyekkel teli világban.

A szólóban ill. többedmagunkkal is játszható darab világa perzisztens, ha úgy tartja kedvünk, becsatlakozhatunk mások játékába és egyben világába, vagy sajátot is hostolhatunk gépünkön (az alkotó "civilben" hálózati infrastruktúrákat fejleszt, ehhez a részhez is valószínűleg jól ért). A túléléshez fegyvereket, élelmiszert és egyéb tárgyakat kell gyűjtenünk. Utunk poszt-apokaliptikus tájakon, lerombolt városokon és más veszélyes helyeken visz keresztül, és mivel csak egy életünk van, mindent meg kell tennünk a túlélésért. A játék hangulatosan kísérteties kísérőzenéjét Wordclock (Pedro Pimentel) szerezte, aki egyben a hangeffektekért is felelős.

A Noctra már lehet szavazni Streem Greenlighton, és Kickstarteren is támogatható, az alkotók csak egy szerényebbnek számító 22 000 dolláros összeget kérnek, amelynek segítségével felgyorsíthatják a fejlesztés folyamatát. A Lovecraft inspirálta szörnyekkel teli világban játszódó Noct megjelenését egyelőre PC-re (Windows, Linux) és Macre tervezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward