Nincs többé Sony Computer Entertainment (frissítve!)

A PlayStation-részlegnek is nevezett, 1993-ban alakult Sony Computer Entertainment átformálódik.

Nincs többé Sony Computer Entertainment (frissítve!)

A Sony Computer Entertainment neve az első PlayStation óta velünk van. A konzol az alább látható logóval bootolt be, de természetesen az éppen aktuális logót (vagy a Sony Computer Entertainment feliratot) azóta is láthattuk minden egyes olyan játék indítását követően, amit a Sony adott ki. Nos, most ettől elbúcsúzhatunk, lezárul egy korszak, a Sony Computer Entertainment névnek vége.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Sony bezárja a PlayStation-részleget, a helyét ugyanis a Sony Interactive Entertainment veszi át, ami a Sony Computer Entertainment és a Sony Network Entertainment összeolvasztásából jött létre. A művelet célja, hogy teljesen egységesítsék a PlayStation köré kiépült online és offline szolgáltatásokat, és így végső soron még versenyképesebb termékekkel állhasson elő a vállalat.

"Az SIE megalakulásával egy még erősebb PlayStation jön létre. Ez azt jelenti, hogy még nagyobb hangsúlyt fektetünk az olyan úttörő platformok fejlesztésére, mint a PS4 és a PlayStation VR, a World Wide Studios fejlesztőcsapataink által készített világszínvonalú játékokra, valamint az olyan innovatív szolgáltatásokra, mint a PlayStation Vue" - mondta Jim Ryan, aki eddig a Sony Computer Entertainment Europe vezetője volt.

Mostantól ő a Sony Interactive Entertainment Europe nagyfőnöke, az új divízió ugyanis megtartotta központját Londonban az európai részlegnek, és San Mateoban az amerikai részleg számára. A két régió egymástól függetlenül tevékenykedett, ami miatt sok kritika is érte a vállalatot: eltérő reklámkampányok, árazások és megjelenési dátumok fordultak elő mind a játékokra, mint a hozzájuk érkező kiegészítőkre. Érdekes lesz látni, hogy az új szervezeti felépítés ezen javít-e valamit.

Frissítés! (2016.01.27)

Azóta napvilágot látott néhány további részlet, és ez alapján kiderült, hogy a fentebb leírtak néhány ponton nem fedik a valóságot.

Valójában a Sony Interactive Entertainment vezetése teljes mértékben átkerül az Egyesült Államokba, a kaliforniai San Mateo városába, és amellett, hogy az angliai és japán iroda megmarad, ezek már nem különálló egységként működnek, mindent Amerikából vezényelnek majd.

A Sony Interactive Entertainment elnöke Andrew House lesz, a korábbi európai részleget vezető Jim Ryan a marketinges vezető lesz, míg a korábbi amerikai részleget vezető Shawn Layden pedig a Sony Worldwide Studios vezetőjeként működik tovább - ez azt jelenti, hogy Shuhei Yoshida innentől kezdve neki jelent majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward