New Vegas rajongói modot másoltak a Fallout 4 DLC-ben?

A Bethesda szerint minden hasonlóság csak a véletlen műve.

New Vegas rajongói modot másoltak a Fallout 4 DLC-ben?

A Fallout 4 Far Harbor DLC-je májusban jelent meg és egy modder szerint a Brain Dead című küldetése meglehetősen hasonlóra sikeredett az általa készített Fallout: New Vegas modhoz, az Autumn Leaveshez. A mod egy hónappal a Fallout 4 előtt jött ki tavaly, de a Bethesda azt állítja, nem követtek volna el akkora tiszteletlenséget a modder közösséggel szemben, hogy tőlük lopnak.

Guillaume Veer, a mod készítője tételesen fel is sorolta az általa gyanúsan ismerősnek tűnő részleteket a történetben, karaktereknél, sőt, a párbeszédek és a környezet esetében is. Például a küldetés és a mod is egy interkomon keresztül történő beszélgetéssel kezdődik, mielőtt belépnénk egy vaultba, ami nem túl szokatlan, hiszen a vaultok a Fallout-világ népszerű helyszínei. A vaultba lépés után viszont egyértelműbbé válnak a hasonlóságok.

Pete Hines, a Bethesda marketingért felelős alelnöke elmondta, hogy szeretik a modder közösséget és sosem bánnának velük tiszteletlenül. Szerinte a hasonlóságok teljesen a véletlen művei. A cég mindig is támogatta a modkészítőket, hivatalosan, az oldalukon keresztül is és a konzolokra is elérhetővé tette őket, ami egyáltalán nem megszokott lépés.

További hasonlóságot jelent a mod és a küldetés között egy gyilkossági nyomozás megléte, ahol ellenőrizni kell a bűntény helyszínét és beszélgetni kell a vault minden robotjával. Mindegyikben központi elem a vault pénzügyi szponzorának halála és egy hangmodulátor, mellyel a robotokat különböztetjük meg egymástól, valamint mindkét esetben feltűnik egy robottal való flörtöléses helyzet is.

Fontos megjegyezni, hogy a mod témái, vagyis a gyilkosság, a robotok és a vaultok alapvetően a Fallout-univerzum részei és a „beszéljünk mindenkivel” módszer is elég általános megoldás az ilyesfajta küldetések esetében. Veer nem is tűnik túl mérgesnek a hasonlóságok miatt, hiszen ő maga is merített már ötleteket más játékokból, köztük a Falloutból. Annyit jegyzett csak meg, hogy azért jól esne neki egy kis elismerés, mondjuk szerepelhetne a neve a stáblistában.

Mivel a Bethesda tagadja, hogy a két alkotásnak köze lenne egymáshoz, erre nem sok esély van. Veer tételes listája mindazonáltal elérhető a Moddb-posztjában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward