Nevetséges áron kelt el az OnLive

Új tulajdonosa 4,8 millió dollárért vásárolta meg az OnLive-ot. Igaz, ezzel a csődtől mentették meg, mert meglehetősen el volt adósodva, de akkor is szembetűnő a különbség a rivális Gaikai felvásárlásának árnyékában.

Nevetséges áron kelt el az OnLive

Új tulajdonosa 4,8 millió dollárért vásárolta meg az OnLive-ot. Igaz, ezzel a csődtől mentették meg, mert meglehetősen el volt adósodva, de akkor is szembetűnő a különbség a rivális Gaikai felvásárlásának árnyékában. Mint tudjuk ugyanis, a Sony nem kevesebb, mint 380 millió dollárt fizetett a felhő alapú játékszolgáltatóért.

A The Verge információi szerint a befektető Gary Lauder alapított egy új céget OL2 néven, három nappal azelőtt, hogy az OnLive elbocsátotta az összes alkalmazottját. Lauder ezt követően 4,8 millióért felvásárolta a cég vagyonát, beleértve szellemi terméket és az OnLive nevet is. Ez a játékosoknak annyit jelent, hogy szünet nélkül megy tovább a szolgáltatás. Az elbocsátott dolgozók 1/3-nak pedig annyit, hogy újra van állásuk.

Ekkor nagyjából 18,7 millióra taksálták az OnLive adósságállományát, de ez még nem a lejtmenet vége volt.

Mi történt? Nehéz megmondani, annyi biztos, hogy 2012 második negyedévében már nem tudták magukat fenntartani. A korábbi fejes, Steve Perlman mindent tagadott, de néhány korábbi alkalmazott őt tartotta felelősnek. A jelentések szerint az OnLive-nak jelenleg mindössze 1800 fizető felhasználója van. Egy korábbi jelentésben 1,5 milliós regisztrált felhasználói bázissal büszkélkedtek, de ennek nagy része nem fizetett.

Lényeg, hogy az OnLive tovább üzemel, jelenleg pedig azon igyekeznek, hogy meggyőzzék felhasználóikat a fizetővé válás előnyeiről. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward