Nevet vált a Prey for the Gods a Bethesda miatt

A kiadó nem szeretné, hogy a játék címében szerepeljen a "Prey" szó.

Nevet vált a Prey for the Gods a Bethesda miatt

A No Matter Studios még 2015-ben jelentette be, hogy Prey for the Gods néven készítene egy játékot, melyet a Shadow of the Colossus inspirált. Hamarosan Kickstarterre mentek, ahol a projektre össze is dobott a nép több mint 500 ezer dollárt, úgyhogy a fejlesztés elindulhatott, és úgy látszik, hogy azóta is jól halad.

A No Matter Studios legutóbb azt közölte, hogy közelítenek a zárt alfa verzió eléréséhez, és menet közben számos módosítást hajtottak végre az eddigi visszajelzések alapján - megváltozott például az irányítás is. Ám amikor úgy tűnt, hogy minden rendben halad, hirtelen belépett a képbe a Bethesda, meg annak néhány ügyvédje, akik közölték, hogy a Prey for the Gods cím nem lesz igazán jó választás, a "Prey" ugyanis a Bethesda védjegye, a két játékot pedig könnyen összekeverhetik. Nyilván.

A No Matter elmondta, hogy harcolhattak volna a dolog ellen a bíróságon, azonban az ilyen ügyek nagyon sokáig tudnak húzódni, és persze minél tovább húzódnak, annál több pénzbe kerülnek. Ők pedig egyrészt nem akarták erre költeni a Kickstarterből befolyt pénzt, másrészt pedig további pénzt sem szerettek volna kérni jogi csatározásokra. "Egyszerűen rosszul voltunk a gondolattól, hogy a Kickstarterből bejött pénzt ne a fejlesztésre, hanem valami másra fordítsuk. És még ha nyertünk is volna, akkor is annyi pénzünk ment volna el, hogy szerintünk ez nem érné meg".

Szóval, mi lett a megoldás? A játék új címe Praey for the Gods lesz, ami úgy tűnik, mintha valaki rosszul írta volna le a "Prey"-t, de még mindig ez tűnt a legjobb ötletnek a stúdió számára. Egy ideig gondolkoztak azon, hogy "Præy" legyen, amitől kevésbé tűnne véletlenül elírtnak a cím, azonban az "æ" leírása problémát jelentette volna a felhasználóknak olyan egyszerű dolgoknál is, mint egy mezei Google keresés. Ráadásul a Bethesda úgy döntött, hogy neki ez sem tetszik, mert még mindig túlságosan hasonlít a "Prey"-re.

Öröm az ürömben viszont, hogy a két fél meg tudott egyezni abban, hogy a logóban továbbra is szerepelhet a "Prey", amiben az "E"-betű egy térdelve imádkozó nőt ábrázol. Valamint kaptunk egy új felvételt a pre-alfa verzióból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap