Nemcsak a DVR nem lesz ingyenes az Xbox One-on

A Skype-ot és a böngészőt is csak a Gold előfizetők használhatják. Viszont mindenki kap headsetet. Nézzétek meg az unboxing videót is.

Nemcsak a DVR nem lesz ingyenes az Xbox One-on

Az Xbox One által nyújtott lehetőségek közül az egyik legjobban felkapott az volt, hogy ment közben felvehetjük és az utókor számára megörökíthetjük legjobb pillanatainkat játék közben, és a felvételeket megoszthatjuk barátainkkal Xbox Live-on. Tegnap már írtunk róla, hogy ez a DVR funkció, és a OneGuide, amely megmutatja, melyek az épp trendi tv-műsorok csak az Xbox Live Gold előfizetők számára lesznek igénybe vehetőek. Azóta kiderült, hogy nem ez lesz az egyetlen szolgáltatás, amiért fizetnünk kell majd.

A hivatalos weboldal felsorolja azokat a funkciókat, melyeket csak a Gold tagok használhatnak, ezek a következők:

- Multiplayer

- Prémium szórakoztató alkalmazások

- Internet Explorer a tv-képernyőn

- Exkluzív vételek és különleges ajánlatok

- NFL

- OneGuide

- DVR

- Skype

- SmartMatch

A fentiek szerint még a böngésző és a Skype használatához sem lesz elég megvenni a konzolt és internet előfizetéssel rendelkezni, ami finoman szólva is igen érdekes döntés a Microsoft részéről.

Többen kérdezték a Sony Worldwide főnöke, Shuhei Yoshidát azzal kapcsolatban, hogy a játékok rögzítéséért és streameléséért fizetni kell-e PS4-en. Yoshida megnyugtatott mindenkit, hogy nem, ezek a funkciók PS Plus előfizetés nélkül is működni fognak.

Nem tudjuk, hogy a Microsoft ezzel kapcsolatban is meggondolja-e majd magát, de nem csodálkoznánk, ha így lenne, az Xbox One bejelentése óta már szinte mindenben hátraarcot csináltak. Dicséretes dolog, hogy odafigyelnek az ügyfelek igényeire, de nem ártana, ha ezt még a döntéshozatal előtt tennék, akkor talán nem lengené körül őket az a nyugtalanító gyanú, hogy nem tudják, mit csinálnak.

És hogy ne csak rosszat mondjunk róluk: megerősítették, hogy minden Xbox One-hoz jár headset is. Korában úgy volt, hogy ezt a tartozékot külön kell majd megvásárolni, de a Microsoft jelezte, hogy fontolgatják hogy beleteszik a pakkba, és úgy tűnik végül jó döntést hoztak. Az alábbi videóban Major Nelson bemutatja, mi mindent találhatnak majd a dobozban az Xbox One tulajdonosok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward