Nem vágta vissza a megrendeléseket a Sony, több PS5-öt akarnak eladni pár hónap alatt

Az első üzleti évben felül akarják múlni az előd számait.

Nem vágta vissza a megrendeléseket a Sony, több PS5-öt akarnak eladni pár hónap alatt

Az ezen a ponton már világos, hogy a Sony gyakorlatilag mindent eltalált a PlayStation 4-gyel kapcsolatban, és a konzol a megjelenés napjától kezdve csak úgy röpült lefele a boltok polcairól. A PS4-ből már 2019-ben több, mint 100 millió fogyott, mostanáig pedig már átlépték a 110 millió eladott konzolt, és gyaníthatóan még a mostani ünnepi szezonban is kelendő lesz, annak ellenére, hogy akkorra már befut a PS5.

Jim Ryan, a PlayStation-részleg vezetője arról beszélt, hogy az első üzleti évben a számításaik szerint több PS5-öt adnak majd el, mint annak idején PS4-et. Erre az új konzolnak is körülbelül négy hónapja lesz, hiszen az elődjéhez hasonlóan ez is novemberben jelenik majd meg, a pénzügyi évnek pedig márciusban van vége.

A PS4-ből annak idején 7 millió darabot adtak el ezen időszak alatt, és ugyan Ryan nem mondott konkrét számot, hogy a PS5 esetében mennyivel lennének elégedettek, következtetni azért tudunk. 

A Bloomberg korábban arról számolt be, hogy a Sony eredetileg 15 millió konzol legyártását rendelte meg márciusig, azonban a lap információi szerint ezt később visszavágták 11 millióra. Érdekes módon erre később a Sony  hivatalosan is reagált: "Ugyan nem szoktunk megosztani információkat a gyártással kapcsolatban, de a Bloomberg információi hamisak. Nem változtattunk a PS5 megrendelések számain mióta elkezdődött a sorozatgyártás".

Mivel a 15 milliós szám több más forrás esetében is felbukkant, így feltételezhetjük, hogy ez körülbelül igaz lehet, és habár ebből nyilván nem mindegyik fogy majd el azonnal, a jelentős része azért biztos elmegy, így a PS5 nem kevéssel múlhatja majd felül a PS4-et.

A darabszám körüli bizonytalanság onnan is ered, hogy korábban szintén a Bloomberg számolt be arról, hogy sem az Xbox Series X, sem pedig a PlayStation 5 APU-jának kihozatala aránya nem túl jó.

Ezt azonban szintén cáfolták már hivatalos és nem hivatalos források is. Egyrészt, habár egyik APU egység sem kicsi, azért a mai viszonyok között nem is számítanak kifejezetten óriási chipnek, ráadásul a TSMC rendkívül kiforrott 7 nanométeres gyártósorain készülnek.

Az Xbox Series X esetében még a GPU órajel is eléggé visszafogott, és ugyan a PS5 esetében felmerülhet, hogy a gyártás során kevesebb chip bírja a GPU viszonylag magas, 2,23GHz-es órajelét, ez sem tűnik túl valószínűnek, hiszen az eddig kiszivárgott információk alapján a PC-s RDNA 2-es kártyák is hasonló, vagy ennél még (jóval) magasabb órajeleken ketyegnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap