Nem támogatja tovább a PS3-at az Activision?

Az Activision feje Bobby Kotick hangot adott a Sonyval és a PS3-mal kapcsolatos érzéseinek, amik - ahogy az a címből is kiderült - nem túl derűsek. "Nagyon aggódom a Sony miatt. A PS3 le van maradva egy lépéssel, és ha nem engednek egy kicsit, akkor ha így megy tovább, be kell fejeznünk a platform támogatását. Nagyon drága rá fejleszteni, és ráadásul a Wii-ből és az Xbox 360-ból többet adnak el. Így az Xbox játékok több profitot hoznak mint a PlayStation-ösök." - nyilatkozta a The Times-nak.

Nem támogatja tovább a PS3-at az Activision?

Az Activision feje Bobby Kotick hangot adott a Sonyval és a PS3-mal kapcsolatos érzéseinek, amik - ahogy az a címből is kiderült - nem túl derűsek. "Nagyon aggódom a Sony miatt. A PS3 le van maradva egy lépéssel, és ha nem engednek egy kicsit, akkor ha így megy tovább, be kell fejeznünk a platform támogatását. Nagyon drága rá fejleszteni, és a Wii-ből és az Xbox 360-ból többet is adnak el. Így az Xbox játékok több profitot hoznak mint a PlayStation-ösök." - nyilatkozta a The Times-nak.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy az alapgép árával van gondja... "Lejjebb kell vinniük az árakat, mert ha nem, akkor a kapcsolt termékek eladási aránya (attach rate) is csökkenni fog. Ha realisták akarunk lenni, akkor meg kell fontolnunk azt, hogy fejlesszünk-e továbbra is a Sony konzolra. Ha előre tekintünk kicsit 2010-re és 2011-re, akkor számba kell vennünk a PS3 és a PSP támogatásának leállítását is."

Az Activision a világ egyik legnagyobb kiadója, aggasztó tehát az efféle hozzáállás a részükről. Csak hogy néhányat említsünk felhozatalukból: Tony Hawk, DJ Hero, Guitar Hero, Call of Duty: Modern Warfare 2. Ez utóbbi cím indítására nagyon készül a cég, elmondása szerint minden idők legnagyobb játék bevezetésére számíthatunk. Mit lehet erre mondani? Szeretnek nagy szavakkal dobálózni.

A Sony reakciója kimért volt, mikor megkérdezték őket az Activision állásfoglalásával kapcsolatban: "Tiszteletben tartjuk a kívülálló partnereink véleményét és a jogukat arra, hogy kifejtsék azt, de mi nem kívánjuk kommentálni ezt a történetet."

Valószínűleg ha a Sony tovább csökkentené a konzol árát már akkora vesztesége lenne a gépek eladásán, hogy azt már csak egy igen mesébe illő attach rate-tel lehetne kompenzálni. Figyelembe kell vennünk ugyanis, hogy a PS3 előállítási költsége sokkal magasabb mint egy Xbox 360-é (pl.:blu-ray lejátszó van benne, míg a Box-ban csak egy sima DVD, alapfelszerelés a WiFi, stb.). Ettől függetlenül idén valószínűleg gyártástechnológia váltás lesz legalább a processzor frontján (45nm-re), ami némileg csökkenti a költségeket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward