Shop menü

NEM, MÉG MINDIG NEM MICROSOFT TERMÉK A CALL OF DUTY

Sok-sok hónap huzavona, de a határidők ellenére sem sikerült még a felvásárlás.
Török Roland
Török Roland
Nem, még mindig nem Microsoft termék a Call of Duty

Újabb két hónap várakozási idő veheti kezdetét, ugyanis van még egy piac, ami megteszi, amit meg tud tenni az időhúzás érdekében. A britek oldalán a CMA-ról van szó, akik az FTC-hez hasonlóan megvétózták a felvásárlást, igaz, ők nem a PlayStation, hanem a szabad felhős piac érdekében tették ezt.  

A CMA szerint a Microsoft dominanciája piactorzító hatású, ám belátják, hogy emiatt blokkolni a teljes felvásárlást nem szolgálja a brit fogyasztók érdekeit. Miután az FTC elvesztette annak a lehetőségét, hogy bírósági úton blokkolja az akvizíciót, a CMA jóval engedékenyebb lett és a vétó helyett már a megoldást keresi.  

A CMA vélhetően azért lett megengedőbb, mert a Microsoft és az Activision Blizzard, ha máshogy nem, akkor a szigetország nélkül viszi végbe a felvásárlást, ami akár a Call of Duty és az összes Activision Blizzard játék eltűnését is jelenthetné az Egyesült Királyságból. 

A bírósági tárgyalás július 28-án lett volna, de a CMA a fejlemények miatt időt kért, amit a Microsoft elfogadott. Mivel a Microsoftnak sem érdeke, hogy a brit játékosok kimaradjanak a jóból, ezért belement az alkuba, és két hónappal eltolják a felvásárlást befejezését, azért, hogy a CMA szerint is elfogadható megoldást találjanak. A helyzet viszont az, hogy az Activision Blizzard King és a Microsoft között a július 18. volt az a dátum, ami szerint legkésőbb végbe kellett volna mennie az üzletnek, ez viszont pont emiatt nem történt meg időben. 

A határidő a két fél között létrejött szerződés miatt fontos, vagyis ez nem egy külső erő által aláírt egyezség. Innentől kezdve viszont fennállhat annak a veszélye, hogy az egyik fél bármikor büntetlenül kiugorhat az üzletből.  

Ha például az Activision Blizzard jobb ajánlatot kapna a Sony-tól, akkor megtehetné, hogy nekik adják el magukat. Az más kérdés, hogy nem valószínű, hogy valaha is végbe mehetne az üzlet, látva a jogi akadályokat, amiket a PlayStation-nél kisebb Xbox-nak kellett kiállnia az ügy miatt. Ami inkább veszélyesebb, ha az Activision Blizzard meggondolja magát és inkább mégse megy bele az egészbe, de ennek is kicsi a valószínűsége, tekintve, hogy együtt harcoltak a Microsofttal a felvásárlás érdekében.  

A Reuters információi szerint a Microsoft éppen tárgyalást folytat az Activision-nel az új határidőt illetően, a CMA-nak viszont augusztus 29-ig van ideje arra, hogy megoldást találjon a helyzetre. Egyes források szerint lehetséges, hogy a felhős szolgáltatást a Microsoft eladásra kínálja az Egyesült Királyságon belül, így a CMA-nak nem lesz oka az aggodalomra.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére