Nem lesz PC-s I Am Alive

A kalózok miatti aggodalmakból kifolyólag nagy valószínűséggel nem jelenik meg az I Am Alive PC-s változatban.

Nem lesz PC-s I Am Alive

Az I Am Alive kreatív rendezője, Stanislas Mettra kerekperec kijelentette, hogy a PC-s kalózkodás miatt ezen a platformon a játék üzleti sikere bizonytalan, ezért nem igazán opció számukra a portolás. Az Ubisoft már korábban bejelentette, hogy a digitálisan letölthető játékot csak konzolokra tervezik kiadni. "Tisztában vagyunk vele, hogy a PC-s játékosok kiakadtak azon, hogy nem lesz PC-s verzió" - nyilatkozta Mettra. "De vajon a hőbörgők csak azért hőbörögnek, mert nem lesz, vagy azért, mert olyan játékról van szó, amit szeretnének megvenni? Ha elkészítenénk PC-re, megvásárolnák?"

Mettra azzal folytatta, hogy ha 50 000 PC-s lenne aki megveszi a játékot, még akkor sem érné meg ráállítani egy 12 fős csapatot három hónapra a projektre. Majd így folytatta: "Nehéz ügy, mert nagyon nagy mértéket öltött a kalózkodás, és olyan kevesen vásárolnak PC-s játékokat, hogy emiatt nagyon pontosan kell mérlegelni a költségeket."

Mivel az I Am Alive a Splinter Cell: Conviction motorját használja, ezért könnyű lenne PC-re portolni, és ebből is egyre nyilvánvalóbban látszik, hogy az Ubisoft PC-s játékosokhoz való hozzáállása miatt egyenesen háborússá vált a korábban csak elmérgesedett helyzet. Ha az Ubisoft megggondolná magát, és az I Am Alive meg is jelenne egy napon PC-re, biztosan többet kéne várnunk rá, mint a náluk mostanában szokásossá vált egy hónapot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward