Nem lesz olcsó az Oculus Rift

Az Oculus Rift esetében a minőség az elsődleges, így nem is lehet annyira olcsón adni.

Nem lesz olcsó az Oculus Rift

Palmer Luckey, az Oculus vezetője, sőt, újabban még maga Mark Zuckerberg is szeretett arról beszélni, hogy az Oculus Riftet igyekeznek majd minél olcsóbban adni, hogy a platform minél gyorsabban terjedhessen el a felhasználók között. Persze relatív, hogy kinek mi számít drágának, de Luckey egyértelművé tette, hogy a végleges Rift többe fog kerülni 350 dollárnál, bár nem sokkal. Ez tehát azt jelenti, hogy Magyarországon simán számíthatunk egy 100 ezer forint feletti árra.

Az árat Luckey elmondása szerint egészen egyszerűen behatárolja a minőségi alkatrészek használata. Az úriember szerint az Oculus küldetése, hogy megmutassa az embereknek a minőségű VR-élményt, ha ugyanis elsőre valami gyengébbet adnának ki, akkor sokan rögtön elfordulnának a technológia felől, és lehet, hogy többet vissza se néznének. "Le kell szögeznünk, hogy ez a legjobb VR-élmény, amit csak csinálni tudtunk, és nem hozhatunk kompromisszumokat a minőség tekintetében" - nyilatkozta Luckey.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy akadnak majd olcsóbb belépési pontok is a VR-ba, amire jó példa az Oculus segítségével fejlesztett Samsung GEAR VR. Az elképzelés alapvetően az, hogy a Samsung készüléke "kedvet csináljon" a VR-hoz, míg az Oculus Rift megmutassa, milyen a legjobb, legminőségibb élmény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward