Nem lesz morális rendszer a Cyberpunk 2077-ben

Viszont valószínűleg számíthatunk New Game+ játékmódra.

Nem lesz morális rendszer a Cyberpunk 2077-ben

A CD Projekt Red megerősítette, hogy a The Witcher 3-hoz hasonlóan a Cyberpunk 2077-ben sem lesz morális rendszer, mint játékmechanizmus, a játékos szabadon hozhat meg olyan döntéseket, melyek az erkölcsi szürkezónába tartoznak, hiszen a Cyberpunk világában semmi sem fekete vagy fehér.

A készítők elmondták, hogy a Cyberpunk 2077-et végig lehet vinni úgy, hogy nem ölünk meg semmit, de ez nem lesz hatással semmilyen rejtett jó-rossz skálára, pusztán a játékos döntése, ha ezt akarja csinálni, és ezt a játék lehetővé teszi.

"Ehhez nagyon jónak kell lenni a lopakodásban, ebbe az irányba kell fejleszteni a karaktered, és olyan fegyvereket kell használni, amik csak ártalmatlanná teszik az ellenfelet, és nem megölik. Továbbá olyan morális döntéseket kell meghozni, amik lehetővé teszik, hogy senkit ne kelljen megölnöd" - mondta Mateusz Tomaszkiewicz, a küldetésekért felelős dizájner.

Ezzel párhuzamosan Pawel Sasko, a játék egyik vezető dizájnere egy lehetséges New Game+ módról beszélt, habár ezt nem mondta ki közvetlenül. Arra a kérdésre válaszolt, hogy ki lehet-e maxolni teljesen a karakterünket egy végigjátszás alatt.

"Ezen még dolgozunk, szóval változhat a megjelenésig, de valószínűleg nem lehet kimaxolni mindent egyetlen végigjátszás alatt. Ennek nem lenne sok értelme egy olyan játékban, ahol nagyon fontosak a meghozott döntések és az újrajátszhatóság. Ezért nem valószínű, hogy az első végigjátszásra megengedhetjük, hogy mindent ki lehessen maxolni" - mondta.

Ez az utóbbi mondat viszonylag egyértelműen utal arra, hogy a készítők terveznek egy New Game+ módot, ami persze könnyen lehet, hogy a megjelenéskor még nem lesz elérhető, hanem egy frissítés formájában kerül majd be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap