Nem lesz Halo mozifilm

A Microsoft megerősítette, hogy jelenleg nem tervez Halo mozifilmet.

Nem lesz Halo mozifilm

A hányatott sorsú Halo filmmel kapcsolatban legutóbb elterjedt pletykák arról szóltak, hogy az Alien rendezője, Ridley Scott elvállalta a film elkészítését, a Microsoft azonban megerősítette, hogy mostanában nem fognak Halo filmet készíteni.

"A Halo franchise sokféle elemből épül fel, beleértve a játékokat, akció figurákat, regényeket és még sok mást" - mondta a Microsoft szóvivője. "Ahogy máskor is, most is sok projekten dolgozunk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy új közönséggel is megismertethessük a franchise-t, ahogy ezt korábban is tettük a Halo Legendsszel és a Halo: Forward Unto Dawnnal. Azt tervezzük, hogy innovatív csatornákon keresztül folytatjuk a Halo sztori elmesélését, de jelenleg nincsenek terveink Halo film elkészítésére."

A Halo és a filmvilág kapcsolata meglehetősen érdekes. Az első forgatókönyvet, melyet Alex Garland írt, Master Chiefnek öltözött futárok vitték el a különböző stúdiókhoz. De mi történt ezután az ötletes kezdés után? Az elmélet az, hogy a Halo jogtulajdonosa, a Microsoft kedvezőtlen feltételek elé állította Hollywoodot. Később a 20th Century Fox és a Universal Studios összefogott, hogy elkészítse a filmet, és Garland forgatókönyvét átdolgozták. Rendezőnek Neill Blomkampot (District 9) és Peter Jacksont (The Lord of the Rings) nyerték meg, de aztán 2007-ben az egész project összeomlott, a jogok pedig visszakerültek a Microsofthoz. Blomkamp elment, és megrendezte a District 9-t, de egyébként azt nyilatkozta, hogy még mindig szívesen benne lenne a Halo filmben.

Az új Halo játék idén várható Xbox One-ra, a tv-sorozat, melyet Steven Spielberg neve fémjelez még nem tudjuk, mikor kerül bemutatásra.

Alant a Neill Blomkamp és a Bungie együttműködésével készült 2007-es Halo: Landfall rövidfilm látható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward