Nem lehet messze a nyolcmagos Coffee Lake-S CPU-k rajtja?

Az Intel hivatalos oldalán bukkant fel néhány érdekes dokumentum, amelyek a Coffe Lake S 8+2 dizájnt emlegetik.

Nem lehet messze a nyolcmagos Coffee Lake-S CPU-k rajtja?

Néhány érdekes dokumentum jelent meg az Intel weboldalán, amelyekre Reddit felhasználók figyeltek fel. Ezek alapján egyre biztosabbra vehető, hogy tényleg érkezik a korábban már emlegetett nyolcmagos Coffee Lake processzor, ami a Z390-es lapkakészlettel együtt debütálhat.

A Technical Library dokumentumai között megbújó fájlok sajnos csak megfelelő jogosultság birtokában olvashatóak, de a címük így is rengeteg érdekességet árul el. Mind a három dokumentum a Coffee Lake S 8+2 osztályú processzorokra vonatkozik, amelyek 8 processzormaggal és GT2-es integrált videó vezérlővel rendelkeznek.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A dokumentumok tavaly decemberiek, vagyis az Intel partnerei már egy ideje készülnek a nyolcmagos Coffee Lake S processzorok, valamint a Z390-es lapkakészlettel szerelt alaplapok rajtjára. Nem lennénk meglepve, ha ezek a második generációs RYZEN processzorok után nem sokkal meg is érkeznének – az AMD újdonságai április 19-én válnak elérhetővé.

Az aktuális információk alapján a nyolcmagos Intel processzor(ok) nem csak a Z390-es, hanem a többi 300-as sorozatú Intel alaplappal is működhetnek. Az egyelőre rejtély, hogy a Z270-től csak minimálisan különböző Z370 esetében mi lesz a pontos forgatókönyv – a kompatibilitás esélye még megvan. Komoly rejtély viszont, hogy milyen típusjelzéssel érkezik az első, konzumer szegmensbe szánt nyolcmagos Coffee Lake S processzor. Nincs kizárva, hogy nem a Core i7-es sorozatot erősíti, mint az aktuális csúcsmodell, a Core i7-8700K, hanem egyenesen az új Core i9-es családban kap helyet.

Remélhetőleg hamarosan fény derül minden fontos részletre. Az viszont érdekes csavar lenne, ha kiderülne, hogy a tegnapi pletykában említett 8086K processzorról van szó, ami így nem is hat, hanem nyolc maggal rendelkezik.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward