Nem fogadták jól a játékosok az Ark első kiegésztőjét

Felháborodtak azon, hogy az alapjáték még nincs kész, de a fejlesztők már fizetős kiegészítővel állnak elő.

Nem fogadták jól a játékosok az Ark első kiegésztőjét

Történetünk ott kezdődik, hogy az Ark: Survival Evolved fejlesztője, a Wild Card a múlt héten megjelentetett egy kiegészítőt a játékhoz. Ennek neve Scorched Earth, kereken 20 dollárba kerül, és egy teljesen új sivatagos területet hoz be a játékba, újfajta lényekkel és játékmechanizmusokkal (például oda kell figyelnünk a kiszáradásra is). A terület nem képezi a játék integráns részét, az alapjáték szigete és az új terület között szabadon mászkálhatnak a felhasználók.

Ez idáig még nem is lenne nagy probléma. A probléma ott kezdődik, hogy az Ark: Survival Evolved továbbra is early access fázisban leledzik, ami azt jelenti, hogy nem készült el. A játékosok pedig felháborodtak, hogy ha még a alapjáték sincs kész, akkor miért foglalkoznak a fejlesztők különálló, ráadásul fizetős kiegészítők elkészítésével.

Ráadásul (érthető módon) azok csalódtak a legnagyobbat, akik már a fejlesztés korai szakaszában bevásárolták magukat az Arkba, és azóta akár több száz órát is beleöltek a játékba. Ők azt várnák el, hogy az alapjáték elkészültéig minden frissítést és újdonságot ingyen megkapjanak, hiszen tulajdonképpen ez lenne az early access lényege - az ember belerakja a pénzét egy kockázatos projektbe, hogy segítsen a fejlesztőknek.

Mindez meg is látszik a Steamen leadott értékelésekben. Míg korábban a játék túlnyomóan pozitív kritikákat kapott, addig az utóbbi harminc napban már messzemenően negatívba fordult át a dolog. Veterán játékosok panaszkodnak, hogy régóta ígért újítások és fejlesztések nem valósulnak meg, vagy késnek folyamatosan, miközben a Wild Card olyan dolgokkal van elfoglalva, mint a konzolos verziók, vagy a Survival of the Fittest mellékág.

A dolgokon az sem segített, hogy a Wild Card egyik alkalmazottja is bekapcsolódott a beszélgetésbe egy bejegyzéssel, amit azóta már töröltek. Ebben azt említi meg, hogy a stúdió tulajdonképpen "egy teljesen új játékot készített, ami kiegészíti a már meglévőt", és így jogosan kérhet ezért pénzt. Majd ezt követően gyakorlatilag olcsójánosnak nevezte a többi felhasználót, akik azért várnak mindent ingyen, mert nincs pénzük kifizetni az újdonságot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward