Nem értesít többé a Catalyst, ha friss driver jön

Az AMD 2013-tól megszünteti a szóban forgó szolgáltatást, a felhasználókat pedig ezzel egy időben arra kéri, már most kapcsolják ki azt, hiszen biztonsági rést tartalmaz.

Nem értesít többé a Catalyst, ha friss driver jön

Az AMD Catalyst Control Center egy ideje kínál egy olyan hasznos szolgáltatást, amely arról gondoskodik, hogy mindig értesüljünk a friss Catalyst driver megjelenéséről. Az AMD „Auto-Update” funkcióként emlegeti a szolgáltatást, ám itt automatikus frissítésről nincs szó: annyi történik, hogy friss Catalyst megjelenésekor felugrik egy ablak, ebben megjelenik egy értesítés és egy link, amellyel eljuthatunk a friss drivert tartalmazó letöltési oldalra, de a "letöltés most" gombra kattintva driver azonnali letöltésére is van mód.

A jelek szerint a szolgáltatásban biztonsági rés található, így az AMD ezt a funkciót 2013-tól kezdve kivezeti a Catalyst Control Center repertoárjából. A cég már most is arra kéri a felhasználókat, hogy ne használják a fentebb említett funkciót, helyette inkább figyeljék a híreket, amelyekből kiderül, mikor érkezik friss Catalyst. Friss driver érkezésekor a megszokott módon látogassanak el az AMD hivatalos weboldalára és töltsék le a megfelelő Catalyst kiadást.

A veszély abban rejlik, hogy az értesítő szolgáltatás biztonsági rése miatt a támadók a felhasználókat az AMD hivatalos weboldala helyett kártékony kódokat tartalmazó weboldra irányíthatják át, sőt, akár fertőzött fájlt is letöltethetnek a gyanútlan felhasználókkal.

Az AMD ajánlja, hogy a felhasználók tiltsák le az „Auto-Update” funkciót a Catalyst Control Centeren belül, de az is megoldás, ha a felugró, friss driver érkezéséről értesítő ablakban a „Skip” gombra kattintunk. Az ominózus szolgáltatás a Catalyst Control Centeren belül, az Információ menü legutolsó pontjában található, méghozzá „Szoftverfrisítés” néven, ahogy az a fenti képen is látszik. Érdemes kikapcsolni.

Az „Auto-Update” névre keresztelt értesítő szolgáltatást tehát 2013 elejétől kezdve megszünteti a vállalat, így az eltűnik a Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekhez kínált Catalyst kiadásokból.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward