Nem árulja el a Microsoft, hogy mennyi Xbox fogyott

A Microsoft mostantól az Xbox Live-felhasználók számában méri a platform sikerét.

Nem árulja el a Microsoft, hogy mennyi Xbox fogyott

Megérkezett a Microsoft pénzügyi jelentése a legutolsó, szeptember 30-cal lezárult üzleti negyedévről. Összességében a cég teljes bevétele 12%-kal csökkent 20,4 milliárd dollárra, a profit azonban emelkedett 4,6 milliárd dollárra. Az tehát nem újdonság, hogy a vállalat továbbra nagyüzemben termeli a pénzt.

Számunkra azonban fontosabb, hogyan teljesített a "játék részleg". Nos, ezzel kapcsolatban az egyik újdonság, hogy mostantól kezdve a Microsoft egyetlen pénzügyi jelentésében sem fogja elárulni, hogy pontosan mennyi konzolt adott el. Az Xbox One megjelenése óta a cég egyébként is csak az Xbox 360-nal összevont számokat közölte, most azonban már erről is letett - vélhetően a hátrány már nem mutatott volna valami szépen a PS4 mellett.

Ehelyett a Microsoft mostantól az Xbox Live felhasználóinak számában méri majd a részleg sikerességét - legalábbis ezt közlik a befektetők irányába -, véleményük szerint ugyanis felhasználói bázis aktivitása fontosabb. Ha már itt tartunk, havi bontásban 39 millió aktív felhasználóval rendelkezik az Xbox Live szolgáltatás, ami 28%-kal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A számokba beletartoznak a Gold- és a Silver-felhasználók is.

Ezzel párhuzamosan annyi derült még ki a pénzügyi jelentésből, hogy a konzolokhoz köthető hardveres eladásokból származó bevétel 17%-kal csökkent egy év alatt, ami tulajdonképpen annak tudható be, hogy az Xbox 360-ból érkező bevétel rohamosan csökken, és ezt még nem tudja ellensúlyozni az Xbox One. A játékokhoz köthető bevételek viszont 6%-kal emelkedtek, ami jelentős részben a Minecraft teljesítményének köszönhető, ami a Microsoft Studios játékeladásait 66%-kal dobta meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward