Nem adott ki új játékot a Capcom, veszteséges negyedév lett

Továbbra is a Street Fighter IV-et próbálja fejni a kiadó, de egyre kevésbé sikerül.

Nem adott ki új játékot a Capcom, veszteséges negyedév lett

Oké, a cím kicsit túlzó, mert valójában két játékot is kiadott a cég a most zárult üzleti negyedévben, de ezek nem igazán új címek. Nyugaton piacra dobták az Ultra Street Fighter IV sokadik újrakiadását, míg Japánban a Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy HD verzióval rukkoltak elő.

Ettől függetlenül a befektetőknek szóló konferenciahíváson a cég elmondta, mind az Ultra Street Fighter IV, mind pedig az Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy HD egész jól teljesít (továbbra is), mint ahogy a Dead Rising 3-at is veszegetik az emberek, most már Xbox One mellett PC-n is. Azonban mivel nem jelent meg ténylegesen új és nagy játék a negyedévben, végül a vállalat 76,7 millió dollárnak megfelelő yen üzemi veszteséggel zárt.

Tavaly ebben a negyedévben jelent meg Nintendo 3DS-re a Monster Hunter 4, ami akkor brutális eladásokat generált annak ellenére is, hogy még egy évvel a megjelenés után sem adták ki nyugaton, csak Japánban érhető el. Valaki szólhatna a Capcomnak, hogy ha pénzt szeretne keresni, akkor érdemes lenne az egyik legnagyobb címét megjelentetni egy országnál többen is.

A következő negyedévre sem sokban reménykedhet a kiadó: nyugaton egyetlen címük lesz, a fentebb már említett Ace Attorney HD újrakiadása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward