Neil Thompson a generációváltásról

A BioWare művészeti vezetője a generációs ugrásról beszélt egy interjúban, ami szerinte nem is lesz olyan nagy.

Neil Thompson a generációváltásról

Neil Thompson, a BioWare művészeti rendezője arra int, hogy mérsékeljük elvárásainkat a konzolos grafika terén bekövetkező generációs ugrással kapcsolatban. Lesz ugyan egy nagy ugrás, de nem annyira nyilvánvaló, mint az előző generációváltáskor.

Az egész a gazdaságra vezethető vissza. Az ezelőtti technológiai váltás sokakat meglepetésként ért az iparban, főleg azokat, akiknek újfajta szaktudásra kellett szert tenniük. A legújabb generációváltás már sokkal kedvezőbb benyomást tett a szakemberekben, mert azt látták, hogy nagy előrelépést jelent az előzőhöz képest.

Thompson szerint a fejlesztők ezúttal okosabbak és felkészültebbek lesznek. Nem fogunk pl. tízszeresére növelt csapatokat látni, ennek költségei nevetségesen magasak lennének, és 20-30 millió példányban kéne eladni egy-egy játékot ahhoz, hogy egyáltalán ne legyen az egész veszteséges. Az iparnak nem abba az irányba kell mennie, ahol a csúcsjátékok gazdaságilag nem életképesek.

Ugyanakkor Thompson biztosított mindenkit arról, hogy a BioWare kihoz majd mindent az új gépekből, amit csak lehet. A PS4 nagy segítségükre lesz ebben, mert könnyebb lesz vele dolgozni, mint elődeivel, és ez a költségeket is csökkenteni fogja.

A BioWare első kalandja a következő generációs gépekkel a Dragon Age 3 lesz idén ősszel. A platformokat még nem jelentették be, de valószínűleg többgenerációs kiadásról lesz szó, az új konzolok mellett a régiekre és PC-re is megjelenik majd.

Dragon Age 3 koncepciórajz

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward