Négyportos USB 3.0-s vezérlő a TI-től

Az USB 3.0-s vezérlőt kínáló vállalatok tábora mos egy újabb szereplővel bővült: a legfrissebb újdonságot a Texas Instruments szolgáltatja, aki a szokásos megoldásokkal ellentétben már nem kétportos, hanem egy négyportos USB 3.0-s vezérlővel száll harcba a piacon. Négyportos USB 3.0-s vezérlőt már hónapokkal ezelőtt is láthattunk: akkoriban a VIA mutatta be saját vezérlő különlegességét, amely sajnos azóta sem nagyon kapott komolyabb szerepet a piacon.

Négyportos USB 3.0-s vezérlő a TI-től

Az USB 3.0-s vezérlőt kínáló vállalatok tábora mos egy újabb szereplővel bővült: a legfrissebb újdonságot a Texas Instruments szolgáltatja, aki a szokásos megoldásokkal ellentétben már nem kétportos, hanem egy négyportos USB 3.0-s vezérlővel száll harcba a piacon.

A Texas Instruments (TI) négyportos USB 3.0-s vezérlője egyetlen egy PCI Express 2.0-s sávra támaszkodik, egyszóval nem várhatjuk el, hogy minden portja maximális adatátviteli sebesség mellett működjön. Egy USB 3.0-s port elméleti maximális adatátviteli sebessége 600 MB/s, egyetlen PCI Express 2.0-s sáv pedig 500 MB/s-os sávszélességet kínál, természetesen irányonként (1 GB/s teljes sávszélesség). A gyártó a négyportos TUSB7340-es vezérlő mellett egy másik újdonságot is kínál, amely TUSB7320-as kódnévre hallgat és szintén egyetlen PCI Express 2.0-s sávra támaszkodik, viszont már csak fele annyi, azaz két darab USB 3.0-s portot kínál.

Az elmúlt hónap folyamán már érkeztek hírek azzal kapcsolatban, hogy a NEC tulajdonképpen egyeduralkodó az USB 3.0-s vezérlők piacán, ugyanis az USB-IF még mindig nem adta meg a többi gyártónak a vezérlők forgalomba kerüléséhez szükséges jóváhagyásokat, lévén nem jutottak át minden teszten. Az értesülések szerint a Texas Instruments USB 3.0-s vezérlői viszont gond nélkül megkaphatják majd az USB-IF jóváhagyását, ugyanis nincs velük semmi probléma, így a vezérlők még felkerülhetnek a jövő év elején érkező P67es és H67-es alaplapokra is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward