Natívan támogatni fogja a Steam a PS4 kontrollereit

Ezen kívül érdekes módon a Valve egy teljesen új kontrollert fejleszt a HTC Vive-hoz...

Natívan támogatni fogja a Steam a PS4 kontrollereit

A Valve az éppen zajló Steam Dev Days keretein belül árulta el, hogy hamarosan natívan támogatni fogja a Steam a DualShock 4 kontrollert. Kiderült továbbá az is, hogy a PlayStation 4 irányítója csak az első lesz a sorban, később más kontrollerek is kapnak majd natív támogatást.

Érdekes módon a rendszer ugyanúgy kezeli a kontrollert, mint a Steam Controllert - pontosan ugyanazokat az API hívásokat használja, csak akciókat kell definiálni, nem inputokat, és a Steam API-ja minden továbbit elintéz.

"Nem csak, hogy a DualShock 4 egy jól kialakított, minőségi kontroller, de található benne giroszkóp és touchpad is, szóval számos funkcióban átfedik egymást a Steam Controllerrel" - mondta Jeff Bellinghausen a Valve-tól.

Új kontroller készül a HTC Vive-hoz

De még ennél is nagyobb meglepetés, hogy a Valve teljesen új kontrollert készít a nem olyan rég megjelent HTC Vive-hoz. Ez azért furcsa kicsit, mert a Vive már eleve kifejezetten a virtuális valósághoz tervezett irányítókkal érkezett, így tehát egyelőre nem tiszta, hogy miért van szükség új vezérlőkre.

Egyelőre sajnos az újdonságról nem tudunk semmit, mindössze annyi derült ki, hogy a prototípusok már kipróbálhatók a fejlesztők számára, és a kép alapján a kontrollerpáros legalább egyik fele valamiféle belebújós mechanizmussal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy nyitott tenyérrel is megtartsuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward