Nagyot javult a PC-s Final Fantasy 12

Nagyot javult a PC-s Final Fantasy 12

A Final Fantasy 12 annak ellenére is nagy sikert aratott a 2006-os megjelenésekor, hogy bizonyos pontokon eltért a sorozat bevett formuláitól. Éppen ezért örültünk, amikor az eredetileg csak PS2-re kiadott anyag később HD-s kiadás formájában megjelent PS4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re is, még 2018-ban.

A PC-s változattal egy kisebb probléma akadt: a mindenki által utált Denuvo-védelmet használta. Ezen kívül a konzolos változatokban akadt két extra lehetőség:

  • a Job Reset funkció,
  • és a bővebb Gambit rendszer.

Az előbbi a gyakorlatban azt jelenti, hogy Rabanastre városában meglátogathatjuk a Montblanc nevű NPC-t, akinek a segítségével válthatunk a job classok között a karakterünk számára bármikor, így nem vagyunk örökké egyhez kötve.

A másik a Gambit rendszerrel kapcsolatos, ami tulajdonképpen az a rendszer a játékban, amikor a partynk tagjainak automatikus viselkedési formákat határozhatunk meg. Most már három csomagnyi ilyet állíthatunk be, ami azt jelenti, hogy több fajta specifikus szettel készülhetünk például a bossharcokra.

De, ami talán ezeknél is fontosabb, hogy kikerült a játékból a Denuvo védelem. Ezt ugyan a Square Enix hivatalosan nem erősítette meg, de a SteamDB jóemeberei gyorsan észrevették. A Final Fantasy 12-höz egyébként rengeteg mod érhető már el, melyek sokat javítanak a játékmeneten és a grafikán is, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ezek működésére hatással lesz-e az új patch.

Akárhogy is, az dicséretes, hogy a Square Enix még most is foglalkozik a nagyon nem ma megjelent szerepjátékkal, főleg annak PC-s verziójával. Mindenesetre ennek hallatán talán újra feltörhet az egyébként remek Final Fantasy 12 népszerűsége, hiszen annak idején a Denuvo sokakat eltántoríthatott a megvásárlásától.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap