Nagyot fordult a Sea of Thieves hajója

Már több mint 10 millió felhasználója van a jelentősen kibővült játéknak.

Nagyot fordult a Sea of Thieves hajója

Bátran mondhatjuk, hogy a Sea of Thieves nem rajtolt éppen jól. Mindez ráerősített arra, hogy a Microsoft tulajdonában álló, egykor legendás fejlesztőstúdió, a Rare végleg elvesztette önmagát, és ugyan szép, hangulatos világot még tud teremteni, de rendes játékot köré már nem. Annak idején a következőt írtam a kritikámban, amiben 49%-ra vertem szegény játékot:

"És hiába élvezetes maga a hajózás, és hiába jók az alapok, ha ez az egész igazából egy váznak tűnik. Jó, de akkor is csak egy váz, amiről azt gondolná az ember, hogy a következő hónapokban szépen feltöltik tartalommal, aztán majd megjelenik. De nem, a világ üres, történet nincs, a mechanizmusok nem változatosak."

Ezzel együtt sok játékos nem adta fel, és csapatba verődbe még az üres világban is ki tudtak találni maguknak kalandokat. És a Rare becsületére legyen mondva, ők sem adták fel, és rohamléptekkel elkezdték feltölteni a vázat tartalommal és rengeteg új lehetőséggel. A 2018 márciusi indulás óta rengeteg új kihívás, hajós és víz alatti lehetőség, nagy sztori kampány, időkorlátos események, keresztplatformos játék, tengernyi kozmetikai holmi és még ki tudja mi került be a játékba. Ráadásul ezek szinte mind teljesen ingyen, kivéve a kisállatokat.

A Sea of Thieves mostanra ténylegesen egy teljes, kiforrott MMO-nak tűnik, amit idén is tovább bővít majd a Rare, így akit annak idején eltántorított a játék üressége, annak érdemes lehet tenni vele egy próbát. És úgy tűnik, hogy a fejlesztők erőfeszítéseit a játékosok jutalmazzák, a stúdió ugyanis most jelentette be, hogy a játék átlépte a 10 milliós felhasználói számot:

"A Rare számára a Sea of Thieves közönsége jelenti a lehető legjobbat, amit csak a gaming nyújthat. A játék világa több mint 80 ország játékosainak nyújt otthont, és összehozza az Xbox Game Pass, az Xbox One és a Windows 10-es játékosokat, akik végtelen mennyiségű felejthetetlen kalandot és sztorit alkotnak nap mind nap. Nagyon inspirál minket, hogy ezeket láthatjuk megosztva a közösségi médiában és más közösségi platformokon. Mindenkinek nagyon köszönjük, aki kipróbálta a játékot!"

Persze, a végére azért fontos megjegyezni, hogy ahogy a szövegből is kitűnik, ez nem 10 millió aktív játékost jelent, hiszen ebbe a számba az is beletartozik, aki az Xbox Game Passen keresztül ingyenesen kipróbálta a Sea of Thievest, de akkor is impresszív.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap