Nagyon kevés Star Citizen-játékos kéri vissza a pénzét

A játékosok többnyire elégedettek a termékkel, csak kevesen szeretnék vásárlás után visszakérni a pénzüket a fejlesztőktől.

Nagyon kevés Star Citizen-játékos kéri vissza a pénzét

Mióta a Steam behozta a hivatalos pénz-visszafizetési lehetőséget, csak arról lehet hallani, hogy korábban előre nem látott mennyiségű tábor él a lehetőséggel - úgy tűnik tehát, hogy volt rá igény. Persze a számok nyilván megugrottak, hiszen a korábbi nagyon nehéz procedúrával szemben most egy ténylegesen működő, automatizált rendszer él, de számos fejlesztő panaszkodik, hogy akár a vásárlók többsége is visszakéri a pénzét.

A Star Citizen esetében nincs ilyen probléma. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a Cloud Imperium jogilag nem köteles visszafizetni a pénzt, Chris Roberts azonban elmondta, hogy ha a vásárló normálisan beszél velük, és tényleges problémája van a játékkal, akkor ők is hajlandóak visszatéríteni a befizetést.

A Star Citizen persze egy különleges eset. Valószínűleg nem lesz még egy játék, ami ilyen elképesztő mennyiségű, nevezetesen 87,6 millió dollárt (és növekszik) tud begyűjteni a közönségétől azelőtt, hogy tulajdonképpen érdemben játszható lenne. A panaszok között a leggyakoribb egyébként pont ez: ahogy egyre több pénzt szedtek össze a fejlesztők, egyre több dolgot szeretnének megvalósítani, az ütemterv pedig kitolódott - a Star Citizen néhány része akár éveket is késhet, sokan pedig ezt nem akarják megvárni.

Persze azt, hogy "sokan", nyugodtan lehet idézőjelbe tenni, ugyanis a 954 ezer támogatóból eddig csak 1269-nek fizetett vissza pénzt a Cloud Imperium, ami tulajdonképpen egy elenyésző szám. Roberts szerint eleve a pénz-visszafizetésre irányuló kérelmek száma is sokkal-sokkal alacsonyabb, mint az iparági átlag. Úgy tűnik, hogy a játékosok nem bánják meg a vásárlást.

Roberts elmondta, eddig a legkomolyabb eset az volt, amikor egy támogató 980 dollárt dobott bele a Star Citizenbe, majd 30 óra játék után visszakérte a pénzét - és vissza is kapta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward