Nagyon erős negyedévet zárt az Xbox

Úgy látszik, a karantén alatt tényleg mindenki játszott.

Nagyon erős negyedévet zárt az Xbox

A Microsoft bejelentette a 2020. június 30-cal lezárult üzleti negyedév eredményeit, és nagyon úgy látszik, hogy van örömre a cégnél, ráadásul ezúttal az Xbox-részlegnél is durranhatnak a pezsgők. Úgy látszik, a játékos szekció a generáció végére meg tudott erősödni, annak ellenére, hogy az utóbbi öt évben folyamatos és jelentős lemaradásban van a PS4-gyel szemben, ami nem kicsit tudható be az Xbox One borzalmas rajtjának.

A vállalaton belül "More Personal Computing" kategóriába eső szegmens foglalja magában a játékos részleget, valamint néhány más kategóriát, mint például a Windows és a Surface-vonal. Ez a részleg összesen 12,9 milliárd dollár forgalmat bonyolított a negyedév során, ami éves összehasonlításban 14%-os előrelépést jelent.

Ráadásul a fejlődést leginkább a játékok hajtották, az ebből származó forgalom 1,3 milliárd dollárt tett ki, ami a tavalyi év hasonló időszakához képest 64%-os növekedést jelent.

A Microsoft szerint ez a konzol történetében rekord mennyiségű felhasználói órát jelentett a koronavírus-járvány okozta lezárások miatt, és erős volt a külsős kiadók felhozatala is, ami szintén segített.

Mindez azért örömteli tény a vállalat számára, mert az Xboxhoz köthető tartalmak és szolgáltatások által generált forgalom az elmúlt három negyedévben rendre 3%-kal, majd 11%-kal csökkent, aztán 2%-kal növekedett. Most viszont éves összehasonlításban 65%-kal nagyobb volt a forgalom.

Kiemelték, hogy a Minecraft most már 132 millió aktív játékossal rendelkezik havonta.

Közvetlenül az Xbox hardverek értékesítéséből származó forgalom 49%-kal volt magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest, és a Microsoft hangsúlyozza, hogy ez túlnyomó többségében a konzolok eladásából származik.

A vállalat vezérigazgatója, Satya Nadella igazi áttörésként értékelte ezt a negyedévet a gaming szekció számára, amikor is rekord mennyiségű felhasználói interakciót és monetizációt tudtak elérni, valamint az Xbox Game Pass szolgáltatás előfizetőinek száma is hatalmasat ugrott.,

Az egész évet tekintve a Microsoft egésze 143 milliárd dolláros forgalmat bonyolított (14%-os éves növekedés), az üzemi eredmény 53 milliárd dollárt tett ki (23%-os növekedés), a nettó bevétel pedig 44,3 milliárd (13%-os növekedés).

Ezzel együtt a Microsoft így is több száz munkavállalót rakott ki az utóbbi hetekben, és bezárta a Mixer nevű streaming szolgáltatását is. Azt nem tudni, hogy a kettőnek mennyi köze van egymáshoz, és hogy a vállalat mely területeiről történtek az elbocsátások.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap